Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

ULTIMA ORĂ: Percheziții în Focșani și Slobozia Bradului


   Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și jandarmii au descins în această dimineață, la patru locații din Vrancea, trei din Focșani și una din Slobozia Bradului,  la persoane suspectate de falsificare de carduri. În total, în mai multe județe ale țării sunt efectuate 85 de percheziții. Potrivit unor surse, două persoane din Focșani au fost duse la sediul DIICOT București pentru audieri.
   Acțiunea vizează destructurarea unor grupuri infracționale organizate transfrontaliere, specializate în  săvârșirea infracțiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, deținere de echipamente în vederea falsificării și  falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulație de instrumente de plată falsificate și efectuarea de operațiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică. Simultan cu acțiunea declanșată de procurorii D.I.I.C.O.T., la solicitarea acestora, sunt efectuate percheziții domiciliare și pe teritoriile Germaniei, Marii Britanii, S.U.A. și Republicii Dominicane.
   Grupările vizate de către acțiunea D.I.I.C.O.T. sunt constituite din peste 100 de persoane, printre care și din Vrancea, iar liderii au fost identificați ca fiind Constantin Gheară, zis Tică, 53 de ani, Romeo Ursu , zis Boenică,  45 de ani, Lucian Ghiuri zis Piticu, 45 de ani  și Relu Șerban, 57 de ani.
În fapt, se reține că, sub coordonarea acestora, membrii grupărilor au confecționat  aparatură de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM sau POS -uri, aflate pe teritoriile următoarelor state: Germania, Spania, Elveția, Portugalia, Franța, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria.  Datele de identificare copiate erau folosite  pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru  retragerea unor sume substanțiale de bani, pe teritoriile  Republicii Dominicane, S.U.A., Japoniei, Iordaniei și  Nepalului. Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională depășește suma de 2.000.000 Euro.  La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi conduse 70 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale față de învinuiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?