Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Puieți de molid, plantați de elevi din Răcoasa lângă Mausoleul Mărăști

Mai mulți elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, de la Școala Gimnazială Răcoasa, au participat, joi, de „Ziua internațională a pădurilor”, la o activitate prin intermediul căreia au celebrat importanța pădurilor.

Împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Panciu, cei aproximativ 12 elevi prezenți la activitate au plantat puieți de molid în vecinătatea Mausoleului Mărăști. „A fost o activitate extrem de plăcută, pentru care mulțumim Ocolului Silvic Panciu și domnului inginer Ninel Vatafu, care, cu răbdare, ne-a explicat tuturor modalitatea de plantare a puieților. Iată că parteneriatul nostru cu Ocolul Silvic Panciu implică elevii în activități extrem de educative și utile! Abia așteptăm să ne solicite din nou”, a precizat directoarea unității de învățământ, Loredana Obreja.

În contextul schimbărilor climatice, pădurile joacă un rol important, nu doar pentru captarea dioxidului de carbon, ci şi prin producţia de biomasă şi prin potenţialul pe care îl au în domeniul energiilor regenerabile. Pădurile au o importanţă deosebită şi din punct de vedere social şi cultural, sunt atractive pentru populaţia urbană, permit desfăşurarea de activităţi recreative sau benefice pentru sănătate şi reprezintă un patrimoniu cultural important.

Site-ul apepaduri.gov.ro menţionează că Regia Naţională a Pădurilor Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare în fondul forestier de stat, în ultimii 26 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?