Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Primăriile pregătesc gazeta electronică a satului vrâncean


   Secretarii localităților vrâncene vor realiza o bază de date cu bunele practici administrative necesare pentru derularea activității administrațiilor locale. Această bază de date ar urma să fie disponibilă în primul semestru din acest an și este una din ideile propuse în cadrul proiectului „Eficiență și calitate în actul decizional prin creșterea capacității organizaționale a autorităților publice din județul Vrancea”.
   Tot în primul semestru va fi realizată și o hartă a accesării fondurilor europene și guvernamentale de către edilii localităților. Vor fi cuprinse informații despre fiecare proiect și stadiul investițiilor. Nu în ultimul rând, va fi realizată o gazetă electronică a satului vrâncean, cu informații despre fiecare localitate. Revista va apărea în variantă electronică și va fi disponibilă autorităților locale și mass-media.
   Proiectul „Eficiență și calitate…” are o valoare totală de 938 mii lei și este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative. Managerul proiectului, Iulia Åžerban, a precizat că unul dintre obiectivele proiectului, derulat până în 2012, este tocmai pregătirea de manageri care să gestioneze implementarea proiectelor europene. De asemenea, a fost înființată o Structură Tehnică de Lucru formată din reprezentanții primăriilor și instituțiilor deconcentrate.
   Practic, în acest moment, în 68 de localități vrâncene lucrează cel puțin o persoană care se poate ocupa de implementarea unui proiect cu finanțare europeană. În plus, cei 68 de secretari ai comunelor vrâncene au absolvit un curs de management strategic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?