Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Vrânceanul Andrei Alexandru Jelea a luat MEDALIA DE AUR la Olimpiada Internațională de Matematică pentru Studenți

          Andrei Alexandru Jelea, un tânăr vrâncean, s-a întors cu medalia de aur de la cea de a 13-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică pentru Studenți – SEEMOUS 2019, ce s-a desfășurat în Bulgaria, în perioada 12-17 martie. Este un concurs cu participare internațională organizat de Societatea Matematică din Sud-Estul Europei și se adresează studenților din primii doi ani de studiu.

Vrânceanul Andrei Alexandru Jelea este student în anul I la matematică la Universitatea București, dar în paralel, este student și la Politehnică – Facultatea de Automatică și Calculatoare. Andrei este obișnuit de mic cu aceste competiții deoarece începând din clasa a VII-a și pe tot parcursul anilor de liceu, a participat la toate olimpiadele de matematică, astfel, reprezentând județul nostru la cele mai importante competiții. Șase ani consecutiv, Vrancea a fost pe podium, pe locul II și III, reprezentantă de acest tânăr pasionat de cifre, calcule și integrale. Participarea la Olimpiada Internațională vine ca urmare a calificării tânărului în urma susținerii unor examene de baraj cu alți competitori de la Universitățile din Iași, Constanța, Timișoara și București.

În urmă cu 3 ani, tânărul a fost singurul vrâncean selectat de compania Orange într-o campanie de susținere a olimpicilor la matematică. La vremea respectivă, acesta spunea că dacă ai o pasiune și faci cu drag ceva, totul pare mai ușor. „Cu toate că îmi dedic o mare parte din timp pregătirii la matematică, nu neglijez celelalte pasiuni ale mele. Îmi place să joc tenis și fotbal și nu ratez niciun meci important din Liga întâi. Pentru următorii ani mi-am propus să obțin medalia de aur la olimpiada națională de matematică. Știu că va fi greu, dar atunci când îți place ceva, îl faci cu drag”, declara Andrei Alexandru Jelea pe site-ul orange.ro.

Andrei Alexandru fost elev la Colegiul Național Unirea Focșani, iar profesorul Dan Popoiu a fost cel care s-a ocupat în permanență de evoluția lui. Imediat după premierea din Bulgaria, Andrei și-a sunat fostul profesor și diriginte, ca să-i împărtășească bucuria sa și să-i mulțumească pentru faptul că a știut să-i insufle dragostea pentru matematică. „În timpul liceului, i-am fost lui Andrei profesor de matematică, dar și diriginte, așa că l-am cunoscut în toate împrejurările. Și în momentele de studiu cât și în cele de distracție. Era un copil retras, dar care a studiat mult mai mult. Îmi cerea cărți de matematică și le studia cu mare interes și plăcere. Începând din clasa a 7-a, a participat la toate concursurile interjudețene și la olimpiade. Era genul de elev care nu se exterioriza nici când lua un premiu, dar nici când nu lua, deși au fost puține participări de la care nu a obținut un premiu. Era un elev cu o inteligență peste medie și foarte ambițios. Drept dovadă că are ambiție să ducă în paralel două facultăți și asta nu ne face decât să fim mândri de el și să ne facă bucurii. Imediat după ce a aflat de premiul obținut în Bulgaria, m-a sunat și mi-a spus că a luat medalia de aur. M-am bucurat foarte tare. Îmi dovedește că rezultatele obținute pe timpul liceului nu au fost în zadar“, ne-a spus profesorul Dan Popoiu.

Monitorul de Vrancea îl felicită pe Andrei Alexandru Jelea și îi urează succes în tot ceea ce și-a propus!

 

Sursa foto: Facebook/Universitatea POLITEHNICA din București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?