Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Bucătărie internaţională la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”

Bucătăria internaţională include o diversitate de arome, forme, culori şi ingrediente în cele mai neaşteptate combinaţii, care pun în valoare fiecare preparat culinar în parte.

Astfel, joi, 14 martie 2019, în cadrul proiectului Erasmus+, “Smile To You” al Asociaţiei “Voluntariat pentru Viaţă” din Mărăşeşti, elevii clasei a X-a B, cu calificarea tehnician în gastronomie, împreună cu voluntarii Serviciului European de Voluntariat, mentorul lor Adrian Mangu, profesorul coordonator Arhire Mihaela şi şeful de atelier Paiscar Emilia au preparat şi degustat mâncăruri delicioase din bucătăria naţională şi internaţională. Elevii au preparat la ei acasă, în laboratorul de gastronomie al colegiului, dar au făcut o călătorie culinară în Belgia, Turcia, Italia şi Georgia, tările de origine ale voluntarilor. Preparatele culinare realizate au fost: Tort de mere – Belgia, Chiftele cu linte şi bulgur şi Ayran – Turcia, Parmigiana cu vinete – Italia, Gogoşi cu carne tocată – Georgia, Găluşte cu prune – România. A fost o experienţă frumoasă şi interesantă pentru că pe parcursul activităţii elevii și-au pus în valoare şi și-au îmbogăţit abilităţile practice, cunoştinţele gastronomice, dar au şi socializat pe teme interculturale.

Astfel de metode de educație nonformală au ca scop dezvoltarea personală și profesională a elevilor, dobândirea unor competențe și abilități utile pentru viitorul lor profesional într-un spațiu european. Pe lângă activităţile pe care le desfăşoară în cadrul instituţiilor de învăţământ, voluntarii mai sunt angrenati şi în alte activităţi extraşcolare, una dintre ele numindu-se Tandem, un eveniment unic în judeţul nostru. În fiecare luni, de la ora 18:00, voluntarii vă aşteaptă la Chez Nous pentru seri multiculturale. Fie că vreţi să aflaţi ce implică viaţa de voluntar, fie că vreţi doar să socializaţi în diverse limbi străine şi să cunoaşteţi oameni noi, Tandem e modul ideal de a vă începe săptămâna!

Responsabil activitate – prof. Mihaela Arhire

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?