Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Weekend în aer liber, în Crîngul Petrești; află ce nu trebuie să faci în această arie protejată

Unul dintre cele mai aglomerate locuri din Vrancea a fost, în weekend-ul ce tocmai a trecut, Crângul Petrești. Sute de persoane au ales să-și petreacă timpul liber în Crângul Petresti, unii pentru a alerga, iar cei mai mulți pentru a petrece câteva ore în aer liber admirând peisajul, înconjurați de copaci și ciripit de păsări. „Este foarte frumos afară și am preferat să venim în Crângul Petrești, care este o locație frumoasă. Avem unde să stăm, alei pentru plimbare și alergare, de la mic la mare avem ce face aici”, ne-a spus un tanăr venit în Crângul Petrești cu familia și prietenii.

Este bine de știut că administrația judeteană a aprobat Regulamentul de funcționare a Ariei naturale de interes local Crâng Petrești. Astfel, colectarea de specii de floră și faună se poate face numai cu acordul scris al administratorului Crâng Petrești. Este interzisă capturarea fără drept a oricăror specii din cadrul faunei sălbatice, dar și distrugerea cuiburilor păsărilor din aria naturală protejată, iar recoltarea solului este interzisă pe întreagă suprafață a ariei naturale protejate. Organizarea oricăror tipuri de activități culturale, artistice, științifice, sportive, etc. se va face doar cu acordul prealabil al Consiliului Județean Vrancea. De asemenea, pe teritoriul  ariei naturale protejate nu este permis accesul animalelor domestice, cu excepția celor de companie. Camparea pe suprafața ariei naturale protejate este strict interzisă.

Tot la capitolul interdicții intră și aprinderea focului pe suprafața ariei naturale protejate și abandonarea deșeurilor de orice fel. Circulația bicicletelor este permisă numai pe traseele special amenajate și delimitate. Este interzis accesul motocicletelor, motoretelor și ATV-urilor în aria protejată, iar distrugerea sau degradarea mobilierului urban, a construcțiilor, panourilor informative și indicatoarelor, a plăcilor, stâlpilor sau a semnelor de marcaj ale ariei protejate este, de asemenea, strict interzisă.

Încălcarea dispozițiilor regulamentului atrage, după caz, răspunderea disciplinară, contravențională, penală, materială sau civilă, conform legislației în vigoare, în urma aplicării sancțiunilor corespunzătoare de către organele abilitate, respectiv Poliția Locală, Poliția Națională, Jandarmeria. De asemenea, personalul de pază al obiectivului poate legitima și imobiliza persoanele fizice care încalcă prevederile regulamentului și va sesiza organele abilitate să aplice sancțiunile corespunzătoare.

Proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petresti și îmbunătățirea infrastructurii de acces”, inițiat și susținut de președintele Consiliului Județean, Marian Oprisan, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?