Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Doi soți au plătit 6 MII DE LEI pentru două seturi de oale! Atenție când sunteți invitați la analize gratuite

Reprezentanții unei societăți comerciale au fost amendați de polițiști, după ce ar fi vândut tigări la prețuri exorbitante, oferite clienților în cadrul unor reuniuni publice. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Vrancea, au fost confiscate produse în valoare de 100 de mii de lei. „Atenție la acest mod de operare! La data de 14.03.2019 polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vrancea și cei din cadrul Biroului de Investigații Criminale Focșani au efectuat o verificare privind activitatea comercială desfășurată de o societate comercială, în cadrul unei reuniuni publice, ocazie cu care s-a constatat că aceasta nu respecta prevederile legale în vigoare. Astfel, s-a stabilit că reprezentanții societății prezentau produse de gătit achiziționate cu un preț relativ mic, ca fiind de foarte bună calitate și încercau să le comercializeze la prețuri de aproximativ 10 – 15 ori mai mari decât prețul de achiziție. Societatea în cauză a fost sancționată contravențional, conform Legii nr.12/1990 Rep., cu suma de 2000 de lei. De asemenea, au fost confiscate și produse în valoare de aproximativ 100.000 de lei“, se arată în comunicatul IPJ.

Potrivit informațiilor, verificări au efectuat și inspectorii de la Protecția Consumatorilor, care au aplicat o amendă de 10 mii de lei.

Sesizarea la poliție a fost făcută de Mihai B., ai cărui părinți au plătit pe două seturi de oale suma de 6 mii de lei. Într-o postare pe pagina sa de socializare se arată că părinții au fost chemați inițial să-și facă analize medicale gratuite, apoi li s-au oferit spre vânzare oale. Circulă de câțiva ani prin țară caravana analizelor gratuite!!! Cea mai mare țeapă!!! Dacă nu vă plictisiți, citiți și vă minunați! (…) Tata 74 ani, mama 65 ani au fost (…) la o așa zisă investigație medicală cu analize gratuite, la un aparat de ultimă generație. După ce s-au ținut de un băț câte 2 minute fiecare (lui Romică nu i-a plăcut sigur, nu știu ce să zic de mama), au lăsat aparatul să lucreze și să aștepte să le vină analizele de la București. Cât timp se procesau analizele, „doctorii” le vorbeau despre o alimentație sănătoasă, bla-bla! Și cum mănânci sănătos? Gătind sănătos!!! Și după prezentare, mă trezesc cu ei acasă (în fine, nu stăm împreună) cu 2 seturi de oale minune, luate la super, ofertă, reduse de la 12.000 RON adică 120 milioane de lei vechi la numai 6000 RON. Dar stai, asta nu e tot! Au mai participat și la o tombolă și au mai prins o reducere de 50 %, adică le-au luat la prețul minune de 3000 RON setul! Și cum tata știa că are și băiat de „măritat” a luat 2 crătiți!!! La ofertă!!!! 6000 RON pagubă! Tata a avut ghinionul să plătească! Sincer la 8000 RON pensie, nu îi plâng. Dar de banii aia, puteau lua ceva frumos la nepoate sau să mă scoată în oraș ;)) E frustrarea că se mai dau țepe de genul ăsta! Dacă nu ai banii, îți fac contract pe ele! În contract e stipulat returnarea lor cu penalizări de 20%! Asta tot ar fi însemnat 1200 RON pagubă dacă nu ne mișcăm de pe o zi pe alta! (…) Mulțumim OPC și Poliției Române pentru ajutorul dat în recuperarea totală a banilor! Sper să nu mai păcălească și alți pensionari! Țeapa e veche! Căutați pe google: țepe cu analize gratuite și oale!!! (…) Încă sunt supărați pe mine că de ce am apelat la organele competente! Că ei vorbiseră cu băieții și chiar fuseseră de treabă că le-au dat banii înapoi!“, a scris bărbatul pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?