Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

O femeie a ajuns la URGENȚE după ce, într-o clinică privată din Focșani, i-a fost administrată substanță de contrast pe lângă venă

O femeie în vârstă de 46 de ani, din Bordeasca, a avut nevoie de două zile de spitalizare, după ce a mers la o clinică privată din municipul Focșani pentru o tomografie computerizată (CT). Femeia ne-a contactat și ne-a povestit că, la recomandarea unui medic specialist, în după amiaza zilei de 25 februarie, a mers să-și facă o analiză CT , dar, la aproximativ două ore după vizita la clinică, mâna în care i s-a administrat inițial substanța de contrast i se umflase foarte tare și avea dureri groaznice. „Eu am făcut un CT acolo, dar mi-au băgat substanța de contrast pe lângă venă, nu în venă. Mi-au spus că mi-a pocnit vena și mi-au administrat substanța de contrast la mâna cealaltă. Am ajuns acasă și după două ore am chemat salvarea, pentru că mi se umflase mâna cât piciorul. Am fost internată două zile la spitalul mare, la Focșani. Am făcut tratament în valoare de șapte milioane lei vechi la spital din cauza asta, mi-au făcut injecții în venă, în burtă, mi-au administrat antibiotic. Mă ustura, aveam dureri groaznice și mâna foarte umflată. Joi m-am externat și m-am dus din nou la clinică să iau rezultatul. I-am întrebat cum este posibil să se întâmple una ca asta. Mi-au zis să fac o reclamație și să o las la ei la clinică”, ne-a povestit femeia. Aceasta dorește ca în urma celor petrecute, reprezentanții clinicii să-i dea banii pe investigație înapoi.

Conform fișei de internare de la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean, pacienta în vârstă de 46 de ani prezenta „perifeblită braț și antebraț stâng post injectare paravenoasă substanță de contrast”. Pentru ameliorarea stării a avut nevoie de două zile de internare, în secția Chirurgie Plastică, timp în care i-au fost administrate următoarele: „pansamente zilnice alcoolizate, antibioterapie, anticoagulant, tratament antiinflamator și antialgic”.

Contactați telefonic, reprezentanții clinicii confirmă incidentul. „În timp ce i s-a administrat substanța de contrast i s-a spart vena. Testarea care i s-a făcut înainte a fost în regulă. În timpul investigației i s-a spart vena, într-adevăr. Cred că nu a fost foarte multă substanță de contrast, pentru că pe moment nu a avut nici o reacție. După câteva ore, la miezul nopții ar fi început să i se umfle mâna și a plecat la spital. Doamna a venit la noi, ne-a spus că vrea banii pe investigație, eu am vorbit cu dumneaei, i-am spus să facă o sesizare scrisă, pentru că procedura noastră internă asta prevede. Avem un formular pe care trebuia să facă formularea respectivă, ca să pot da nemulțumirile și pretențiile mai departe spre analiză. Noi am făcut investigația, i-am dat rezultatul, doar că la o mână i s-a spart vena, i s-a mutat branula pe cealaltă mână și i s-a administrat substanța. Noi i-am dat bon pe investigația respectivă și rezultatul. Noi i-am spus să facă o sesizare scrisă și i-am dat un formular în acest sens, dar doamna nu a venit cu acel formular. Eu nu am cum să raportez mai departe pe niște vorbe, eu trebuia să înaintez acea sesizare către departamentul nostru care analizează și să vedem cum rezolvăm această situație, cine este vinovat. Chiar nu am mai avut astfel de situații, este singura dată când ni se întâmplă. Noi nu facem niciodată investigațiile fără medic în clinică”, ne-a declarat managerul clinicii.

1 COMENTARIU

  1. Controlati din trei in trei luni toate cabinetele private si cele de stat. Sunt convinsa ca int toate domeniile de activitate sunt persoane fara experienta. Eu de cca 11 ani nu am curajul sa-mi fac o internare si sa fac un tratament antibiotic injectabil. Mi s-antimplat de trei ori ( in urma unor interventii ghirurgicale ) sa mor din cauza lor, spunindu-le ca sunt alergica la tot ce-i din clasa peniciline ( si confirmind in foaia de internare ) , au venit la patul meu sa-mi administreze tot penicilina. Retineti ; am facut soc anifilactic de doua ori. Asa ca m-am scirbit de acest sistem ( poate n-or fi toti la fel ), care umbla cu capul in traista. Sa lase aroganta, nepasarea si spaga la o parte si sa-si faca meseria, daca nu sa mearga in alt domeniu. Fac tratament acasa. Asta este viata .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?