Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: INCENDIU la Ciușlea. „Dogorea și era un fum de nu se mai vedea satul”

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit marți cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care s-a propagat la trei case în satul Ciușlea, comuna Garoafa. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 10 hectare și a afectat mai multe anexe gospodărești. Potrivit mai multor săteni, focul s-ar fi propagat de la niște gunoaie de pe câmp, care ar fi fost incendiate și lăsate nesupravegheate. „Dogorea și era un fum de nu se mai vedea satul. Noroc că am avut tractorul și am venit repede de-am dat câteva brazde de pâmânt peste foc. Pe câmp este un loc organizat special pentru gunoaie, dar între timp s-au împrăștiat în tot câmpul, iar astăzi au fost aduși cei de la primărie care primesc ajutor social și au dat foc gunoaielor, fără să țină cont de intensitatea cu care bătea vântul. S-au găsit astăzi să vină, nu au urmărit și ei starea vremii…”, a spus unul dintre localnici.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. „Focul s-a extins de la vegetație uscată, a început vântul foarte puternic, a luat foc iarba uscată, plus niște garduri din spatele curților. A fost vegetație uscată foarte multă, vântul foarte puternic. Ca și pagube, doar la această casă au ars anexele, au reușit să scoată animalele. Au mai ars cinci stupi într-o altă gospodărie, erau așezați în grădină, înspre zona câmpului. Cu incendii de vegetație cam în fiecare an am avut probleme, dar în zona aceasta nu prea au fost. Chiar și aseară am avut un incendiu în Străjescu, astăzi din nou au dat foc și tot așa s-a extins spre o casă”, a declarat primarul Gheorghe Maghiaru. Acesta a mai spus că va verifica informația conform căreia asistații social ar fi fost cei care au dat foc gunoaielor și nu au supravegheat focul.

Conform ISU Vrancea, „au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată, o anexă din lemn și paiantă de aproximativ 75 mp, 4 stupi de albine și 40 plăci azbociment”. Cauza probabilă a fost focul deschis în spații deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?