Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Artiștii din Vulturu, spectacol deosebit dedicat Zilei Femeii

Corul, dansatorii și instrumentiștii din Vulturu au urcat pe scena Căminului Cultural, la început de martie, în cadrul unui spectacol special pentru doamnele și domnișoarele din comună. Primarul Nicușor Păcuraru a făcut, cu această ocazie, un prezentare a proiectelor pe care le are în derulare administrația locală în acest an. Doamnele și domnișoarele din Vulturu primit un dar de suflet de la artiștii din comună și de la autorități. Ansamblul ”Rapsodia Vultureană”, corul ”Ștefan Andronic”, fanfara de copii ”Vulturii Brass Band” au oferit un spectacol frumos, tuturor femeilor prezente la Căminul Cultural din localitate.

De altfel, autoritățile locale au făcut o tradiție ca în fiecare an să pregătească un spectacol la început de martie, când sărbătorim Ziua Mărțișorului și Ziua Femeii. Sala a fost arhiplină, iar emoțiile pe măsură, pentru că spectatori au fost părinții, bunicii, frații, rudele și prietenii celor care au evoluat pe scenă.

Ca de fiecare dată, spectacolul a început cu melodii de suflet din repertoriul național, interpretate cu multă căldură de corul ”Ștefan Andronic”, dirijat de profesorul Dumitru Săndulachi. Pe scenă au evoluat și instrumentiștii din fanfara ”Vulturii Brass Band”, care au ridicat sala în picioare și au smuls ropote de aplauze. Momente spectaculoase au fost oferite de membrii ansamblului de dansuri ”Rapsodia Vultureană”, care au arătat încă o dată că tradițiile sunt frumoase și că merită păstrate, mai ales că veșnicia s-a născut la sat.

 

Spectacol în cinstea femeii, tradiție la Vulturu

Spectacolul de Ziua Femeii are loc de câțiva ani la inițiativa primarului Nicușor Păcuraru. ”Bine ați avenit astăzi în zi de sărbătoare, o zi frumoasă, plină de soare, de căldură sufletească, în care sărbătorim Ziua Internațională a Femeii. Ca în fiecare an, ne-am gândit la dumneavoastră și vă dăruim acest moment cu colegii noștri dragi, cu copiii noștri, cu copiii dumneavoastră, pe care îi iubiți și care vă umplu sufletele de bucurie. De Ziua Femeii, am pregătit acest spectacol ca să vi-l oferim, împreună cu o floare, cu o un gând bun, cu mult respect pentru dumneavoastră. Distinse domnișoare, distinse doamne bunici, distinse femei, ziua femeii este un drept câștigat printr-un act de curaj al femeii. La 1857 un grup mare de femei a făcut o revoltă la o mare fabrică unde lucrau foarte multe femei, în America. Revolte au mai fost de-a lungul timpului și în Rusia la 1917 și așa s-a născut Ziua Femeii și noi suntem obligați să sărbătorim această ființă complexă, acest mister complex pe care l-a lăsat Dumnezeu pe pământ, creația lui Dumnezeu: femeia. Cred că tot atunci s-a născut și respectul bărbaților, care să o îngrijească, să o ocrotească pe femeie. Pentru că merită tot ce este frumos pe lumea asta. Vreau să vă spun că în toți ani aceștia, de când la începutul primăverii vă întâmpinăm cu căldură și prețuire, colegii noștri vin cu mare drag și se pregătesc, iar când vine primăvara pregătim acest spectacol pentru dumneavoastră, să vă cucerim, să vă încântăm. Și Napoleon spunea să cucerești toate femeile este imposibil, dar merită încercat. Și astăzi să vă oferim o floare pe care o meritați pentru că floarea pentru dumneavoastră face și din bărbați o floare. Vă felicit pentru toată munca dumneavoastră pe care o depuneți în familie și societate. (…) La mulți ani!”, a spus primarul Nicușor Păcuraru în deschiderea spectacolului.

Edilul a ținut să vorbească despre ceea ce înseamnă mândria comunei și anume despre artiștii din localitate care fac cinste locului natal peste tot pe unde merg în țară. ”Avem o activitate culturală bogată în comuna Vulturu și cu eforturi, cu muncă voluntară, sperăm să o ținem în continuare. E un lucru extraordinar de frumos, care este apreciat de foarte multă lume, e un lucru deosebit pentru copiii dumneavoastră, pentru copiii noștri, pentru că sunt peste 100 de copii care participă la aceste activități culturale. Această activitate le îmbogățește cultura, le îmbogățește educația. E un lucru fenomenal să putem să-l ducem mai departe.  Mulțumesc copiilor pentru munca pe care au depus-o, mulțumesc coregrafului Andrei Culicovschi și dumneavoastră vă mulțumesc. Copiii sunt mândria comunei, toată lumea a auzit de comuna Vulturu prin activitatea lor, motiv pentru care le mulțumesc frumos încă o dată”, a adăugat edilul.

 

Investiții în infrastructură

Primarul Nicușor Păcuraru a făcut și o scurtă prezentare a investițiilor care vor fi realizate în comună, în special în drumuri. ”Vreau să vă asigur că, pe lângă această activitate culturală, în acest an vor începe proiecte pentru construcții de drumuri, pentru canalizare, prin care vrem să facem condițiile și utilitățile necesare pentru o comună modernă. Vreau să vă asigur că odată cu venirea primăverii, ne vom apuca și de lucruri mai serioase și cred că în acest an infrastructura comunei noastră va fi asfaltată în mare parte. Așa cum v-am promis, vom moderniza această comună. Vă doresc o primăvară minunată, plină de iubire, de tot ce vă doriți dumneavoastră, să vă bucurați de tot ceea ce aveți, de copiii dumneavoastră, de familiile dumneavoastră”, a mai precizat edilul. La finalul spectacolului, femeile prezente în sală au primit flori din partea autorităților locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?