Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Rugby – Antonescu, Gorcioaia, Savin, Badiu – nume ca o emblemă de noblețe pentru școala focșăneană!

* Primii trei fac parte din echipa României pentru meciul cu Germania din Rugby Europe Championship de sâmbătă, de la Botoșani!

Staff-ul tehnic al Naționalei de Rugby a României a stabilit echipa pentru jocul cu formația Germaniei din etapa a doua a  Rugby Europe Championship. În formula de început cu care România va juca sâmbătă, 16 februarie de la ora 14:00 pe stadionul Municipal din Botoșani se regăsesc Marius Antonescu, acum, jucător la Colomiers în Franța și Andrei Gorcioaia (Andre Gorin), care evoulează tot în Franța la Massin. Cei doi valoroși rugbiști au fost formați la LPS Focșani – echipă pentru care constituie nume de referință prin performanțele din perioada junioratului când au fost elevii excepționalului profesor și antrenor, regretatul Viorel Ion, dar și din anii care au urmat când au jucat în rugbiul românesc sau în cel franțuzesc. Al treilea rugbist format la Focșani – pentru care sunt valabile aprecierile făcute mai devreme, Alexandru Savin – cu precizarea că el a jucat doar în România, va fi rezervă. Iar dacă va fi trimis în teren își va arăta, fără îndoilă, valoarea acumulată în foarte multe meciuri din campionatele interne, din campionatele europene unde a jucat ca junior ori în partidele test ale Naționalei de seniori a României!

Marius Antonescu, Andrei Gorcioaia, Alexandru Savin și alături de ei un alt rugbist de excepție Ionel Badiu, care a evoluat împotriva Georgiei, sâmbăta trecută – patru jucători ca o emblema de noblețe pentru o remarcabilă școală de rugby a Focșaniului care încearcă să revină la nivelul la care era nu cu multă vreme în urmă!

În foto, un alt vrâncean fost internațional, Florin Topală, reprezentantul Rugby Old Boys Focșani, în cantonamentul de dinaintea jocului cu Georgia, alături de Naționala României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?