Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Patronul unui lanț farmaceutic din Focșani a oferit cadouri copiilor internați în Spitalul Județean

Un om de bine, care deține un lanț farmaceutic în municipiul Focșani, i-a vizitat marți pe micuții internați la Spitalul Județean de Urgență Focșani. Știind că secțiile pentru copii sunt aglomerate în această perioadă, el s-a gândit să le facă micilor pacienți o bucurie. Acesta a oferit în total copiilor internați în Pediatrie și Chirurgie Infantilă 60 de pachete cu jucării, cărți de colorat, penare, dulciuri și alte lucruri de trebuință. În prezent, 40 de copii sunt internați în cadrul secției de Pediatrie, iar 19 sunt internați în cadrul secției de Chirurgie Infantilă.

Numărul pacienților minori care suferă de afecțiuni respiratorii acute a crescut  de la începutul anului atât de mult, încât medicii de la Spitalul Județean de Urgență au fost nevoiți să-i așeze în pat și câte doi. „Avalanșa” de copii cu vârste cuprinse între 0-18 ani nu i-a luat însă prin surprindere pe medicii care se așteptau la un număr mare de cazuri, dat fiind faptul că ne aflăm într-o perioadă de vârf pentru infecțiile respiratorii acute, cei mai afectați fiind copiii și vârstnicii.

Medicii recomandă ca la primele semne ale bolii, pacientul să meargă la medicul de familie, să consulte neapărat un medic și să nu folosească automedicația. Simptomele afecțiunilor respiratorii acute sunt: febră, disfagie (dificultatea trecerii bolului alimentar din cavitatea buco-faringiană în esofagul cervical), disfonie (modificare a calităţii vocii care devine răguşită, stinsă, prea ascuţită, prea gravă sau bitonală), tuse, refuzul alimentației, vărsături alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?