Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Profesorii vrânceni, învățați cum să obțină finanțare pentru proiecte Erasmus+

Profesorii din Vrancea vor învăța cum să scrie proiecte pentru obținerea de finanțare pentru școlile în care lucrează chiar de la inspectorul școlar de specialitate, profesorul Ionuț Țandără. Astfel, mâine, profesorul Țandără, responsabil cu proiectele educaționale în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea, va derula o a doua sesiune de învățare de scriere a proiectelor. Evenimentul va avea loc la Colegiul Tehnic Gheorghe Balș din Adjud, între orele 14:00 și 18:00 și sunt așteptate să participe cadre didactice din nordul județului. Este a doua sesiune ce se derulează în cadrul unui proiectul județean al IȘJ, prin departamentul proiecte educaționale, în vederea depunerii formularelor de candidatură, la 5 februarie 2019, din partea instituțiilor de învățământ vrâncene care doresc să acceseze fonduri europene Erasmus +, proiecte de mobilitate școlară KA101 și parteneriate strategice KA229.

Potrivit informațiilor furnizate de inspectorul școlar Ionuț Țandără, profesorii, respectiv cei responsabili cu proiecte educaționale europene, dar și alte cadre didactice, vor fi instruiți cu privire la modalitatea de realizare a numărului de identificare al școlii la nivel european, parcurgerea metodologiei de depunere a formularului de candidatură (ghid de candidatură, anexe apel național), modalități și posibilități de realizare a parteneriatelor prin intermediul platformelor on-line specifice.

O astfel de întâlnire a avut loc și la Focșani, cu profesori din zona de centru și sud a județului Vrancea. Evenimentul a avut un mare succes, ținând cont și de numărul mare de participanți, 85 de cadre didactice din 40 de unități de învățământ. Dacă la Focșani profesor formator a fost Silviu Bregulet, de la CJRAE Vrancea, la Adjud va fi inspectorul școlar Ionuț Țandără. Se preconizează ca la cursul de formare de la Adjud să participe 50 de profesori, reprezentând 15 unități de învățământ.

Echipa managerială de la Colegiul Tehnic Gheorghe Balș, reprezentată de Valentin Mitrofan, director, și Marian Drăghici, director adjunct, va susține acest eveniment, punând la dispoziție infrastructura pentru buna desfășurare a instruirii. ”Ținta finală a acestor sesiuni de scrieri de proiecte este depunerea, la 5 februarie 2019, a unui număr mai mare de proiecte față de anii anteriori, cu speranța că județul Vrancea va fi în prima parte județelor din țară care reușesc să implementeze proiecte prin programul Erasmus+. Aceasta e doar prima parte a acțiunii, școlile trebuie să se mobilizeze, noi le oferim suport tehnic. Succesul va veni doar dacă reușesc să depună proiectul”, a spus, pentru Monitorul de Vrancea, profesorul Ionuț Țandără.

Reamintim că peste 100 de profesori din întreg județul Vrancea au participat la consfătuirea județeană a cadrelor didactice responsabile cu proiecte educaționale, care a avut loc în luna noiembrie 2018, ocazie cu care au fost prezentate câteva exemple de bune practici din cadrul proiectelor de mobilitate școlară și parteneriat strategic ale programului Erasmus +. Totodată, a fost o oportunitate extraordinară ca profesorii să se cunoască între ei și să poată realiza o rețea la nivel județean, pentru a pregăti viitoarele cursuri de formare pentru scriere de proiecte și de a se pune la curent cu noutățile ghidului Erasmus + pentru anul 2019. Încă de atunci, au fost scoase în evidență proiectele de finanțare europeană aflate în contractare pentru anul școlar 2018-2019, proiecte care au fost încheiate, rezultatele acestora putând fi luate ca exemple de bune practici, putând fi valorificate și de alte unități școlare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?