Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Tatăl acuzat că și-a violat fiica, pus sub control judiciar

Bărbatul arestat în urmă cu mai bine de jumătate de an deoarece și-ar fi violat fiica, scapă și de arestul la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Focșani au dispus ca acesta să fie pus sub control judiciar.  „(…) înlocuieşte măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul B(…) V(…) (…) cu măsura preventivă a controlului judiciar până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. (…) pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Bîrsan Vasile trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată instanta de judecata despre schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, şi să respecte programul de supraveghere impus, (…) se impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii: – să nu părăsească limita teritoriala a comunei Poiana Cristei, judeţul Vrancea, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; (…) atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare, cu rea – credinţă, a obligaţiilor ce le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 16.01.2019“, este decizia instanței.

Bărbatul a fost arestat în iunie 2018, după ce în vara anului 2017 poliția a fost sesizată cu privire la faptul că o fată de 14 ani ar fi fost violată de propriul tată, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Poiana Cristei. Conform celor sesizate atunci, copila ar fi fost violată în timp ce se deplasa împreună cu tatăl ei printr-o zonă împădurită, cu scopul de a ajunge dintr-un sat în altul. De asemenea, ar fi fost violată și în casa familiei. La momentul depunerii plângerii la poliție, surse oficiale spuneau că fata ar fi povestit unei persoane apropiate cele petrecute, iar aceasta din urmă a dus-o la poliție pentru a povesti calvarul prin care trecea.

În plângerea depusă de fată se arăta că tatăl ar fi violat-o de mai multe ori, încă de la vârsta de 12 ani. Multă vreme fata a suportat calvarul pentru că ar fi fost amenințată de bărbat. Mai mult, despre cele întâmplate ar fi știut și surorile ei, dar nici acestea nu au avut curajul să spună ceva.

De la momentul depunerii plângerii și până la momentul arestării tatălui, anchetatorii au tot făcut verificări în acest caz, pentru a putea stabili dacă cele relatate de fată sunt sau nu adevărate. În plus, o vreme tatăl ar fi fost plecat de acasă, fapt ce i-a împiedicat pe politiști să discute cu el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?