Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

David Lagercrantz nu va scrie un al patrulea roman în seria ”Millennium”, creată de Stieg Larsson

Scriitorul suedez David Lagercrantz a renunţat la planurile sale de a scrie cel de-al patrulea roman în seria ”Millennium”, creată de regretatul autor de romane poliţiste Stieg Larsson, informează vineri DPA. Următorul roman al său din această serie literară, intitulat „The Girl Who Lived Twice”, va fi publicat în august 2019. Volumul va reprezenta cea de-a treia şi totodată ultima sa carte ce va fi publicată în cadrul acestei francize de mare succes. „Am oscilat între aceste două tendinţe şi am spus multe lucruri prosteşti, dar acum pot să afirm cu certitudine că totul s-a terminat”, a declarat David Lagercrantz pentru postul de televiziune suedez SVT, care a transmis joi seară fragmente dintr-un interviu mai lung al romancierului, ce va fi difuzat pe 30 decembrie.

David Lagercrantz nu a respins în trecut ideea de a scrie mai multe volume în seria „Millennium”, însă a dezvăluit pentru SVT că nu dorea să devină „un scriitor care să rămână blocat într-o serie literară” şi a adăugat că proiectul „Millennium” a reprezentat pentru el „o călătorie minunată”. David Lagercrantz a publicat până în prezent două romane în seria „Millennium”, „The Girl in the Spider’s Web” (2015) şi „The Girl Who Takes an Eye for an Eye” (2017), care au inclus cele două personaje principale create de Stieg Larsson: Lisbeth Salander – o tânără nonconformistă şi pasionată de pirateria cibernetică – şi jurnalistul Mikael Blomqvist.

Un film inspirat din primul roman scris de el în această serie, în care rolul personajului Lisbeth Salander a fost jucat de actriţa Claire Foy, a avut premiera în toamna acestui an. Stieg Larsson, fost jurnalist devenit scriitor, a murit în urma unui stop cardiac în anul 2004 şi a avut parte de un răsunător succes postum graţie trilogiei sale „Millennium”, ce cuprinde volumele „The Girl with the Dragon Tattoo”, „The Girl Who Played With Fire” şi „The Girl Who Kicked The Hornets’ Net”, care au fost traduse în peste 50 de ţări şi s-au vândut în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial.

Cărţile din trilogia scrisă de Stieg Larsson au stat la baza realizării a trei lungmetraje suedeze, ai căror protagonişti au fost actorii Noomi Rapace şi Michael Nyqvist. Un alt film, un thriller psihologic american regizat de David Fincher, inspirat din primul volum al trilogiei originale, a fost lansat în 2011 şi i-a avut pe afiş pe actorii Daniel Craig şi Rooney Mara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?