Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Sportul vrâncean în 2018. Fotbalul – Constanță și întinerire!

          Fotbalul focșănean de seniori a avut în 2018 două trăsături definitorii: constanța și grija conducerii echipei pentru întinerirea lotului. După ce au încheiat în vară cu un bagaj de puncte bun primul campionat de la revenirea în Liga a III-a, în turul celui de-al doilea campionat fotbaliștii focșăneni au continuat prestațiile de calitate, alternate, însă cu evoluții sub nivelul dorințelor și așteptărilor susținătorilor. În ansamblu, însă, seniorii CSM 2007 au arătat că la Focșani fotbalul are potențial, au făcut o trecere remarcabilă peste anii de pauză ce păreau fără sfârșit, spre paguba fotbalului care producea, la nivelul copiilor și juniorilor, jucători mulți și buni, sau foarte buni, dar care nu aveau nici o perspectivă la ei acasă. De aceea, cei mulți dintre aceștia au renunțat la fotbal, la valorificarea anilor de muncă și de asimilare a deprinderilor fotbalistice, de cizelare a talentului.

La seniorii CSM 2007, care au avut ca obiectiv aducerea sau readucerea în circuitul fotbalistic a valorilor locale și constituirea unui lot competitiv, care să reușească într-o perspectivă rezonabilă promovarea în Liga a II-a, sita a cernut în campionatul și jumătate de Ligă a III-a. Au plecat din lot, din varii motive – în primul rând de ordin fotbalistic jucători, au fost promovați juniori care, cu priceperea antrenorilor Vasile Burgă și Adrian Toma, au fost integrați cu răbdare în stilul de joc al echipei devenind jucători pe care s-a putut conta! Turul ediției de campionat 2018-2019 a adus trei debuturi în jocurile oficiale.

Doi dintre debutanți, talente certe, care au și confirmat, sunt născuți în 2002: Alexandru Lăudatu și Andrei Paizan. Ambii jucători reprezintă soluții imediate pentru ofensiva focșăneană, și care, împreună cu ceilalți fotbaliști foarte tineri din lot anunță vremuri frumoase pentru fotbalul focșănean. Al treilea debut, Gelu Petrescu, fundaș născut în 2000 este, la rândul său, un jucător care a progresat foarte mult de când a fost transferat de la Cîrligele la Focșani.

Și echipele de juniori republicani ale CSM Focșani 2007, înființate în vara lui 2018, propun doi-trei jucători care au și fost testați pentru seniori de Vasile Burgă și Adrian Toma. Foarte probabil cei doi antrenori îi vor include în lotul care va începe, după jumătatea lui ianuarie, pregătirea pentru returul ediției de campionat 2018-2019. Promovarea tinerilor talentați din municipiu și județ va continua, cu siguranță, pentru că echipele LPS Focșani – de la care au fost promovați aproape toți juniorii care au urcat la seniori, au în componență jucători cu calități ce-i recomandă pentru CSM 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?