Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Moș Nicolae, ajutat de Cătălin Lupu, a ajuns la mai mulți copii nevoiași din județ

          „Mărinimia și bunătatea se învață de la cea mai fragedă vârstă. Ne-am bucurat că avem posibilitatea să oferim câteva clipe de fericire unor copii cu care viața nu a fost prea darnică. Doar în acest fel învățăm să dăruim, învățăm să fim generoși, făcându-le sărbătorile de iarnă mai fericite. Este minunat să oferim în fiecare an cadouri copiilor care au nevoie de ele“, a scris Cătălin Lupu, elev al Școlii Postliceale Sanitare „Hippocrate” din municipiu, cu numeroase activități de voluntariat dedicate copiilor, pe contul său de facebook. Anul acesta, Cătălin Lupu l-a ajutat pe Moș Nicolae să ajungă la aproximativ 30 de copii din câteva comune ale județului Vrancea. Activitatea caritabilă s-a numit „Bucuriile Sărbătorilor de Crăciun” și a fost posibilă cu ajutorul mai multor oameni cu suflet mare, care au acceptat să fie parteneri în fapte bune. Evenimentul caritabil a avut loc la Ateneul Popular, de Sfântul Nicolae. Aproximativ 30 de copii nevoiași din comunele Vânători, Golești, Cotești, au primit daruri și jucării. În acest an i-au fost alături lui Cătălin Lupu, în calitate de parteneri, Primăria Municipiului Focșani, Inspectoratul Școlar Județean, Școala Postliceală Hippocrate, Școala „Duiliu Zamfirescu” Focșani, Școala „Ștefan cel Mare” Focșani, grădinițele numerele 10 și 13 din Focșani, școlile din comunele Vânători, Golești și Cotești, dar și alți sponsori.

La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă. „Cele mai frumoase cadouri de Crăciun, nu se găsesc sub brad, ci în sufletele oamenilor – o zicală ce i se potrivește de minune focșăneanului nostru, Cătălin Lupu, elev al Școlii Postliceale Sanitare „Hippocrate”. Abandonat de mamă încă de mic și crescut în orfelinatele din județul nostru, Cătălin reușește de fiecare dată să ne impresioneze prin acțiunile caritabile inițiate cu mult suflet de el. Astăzi i-am fost alături la cea de-a zecea ediție a campaniei intitulată “Bucuria sărbătorilor de Craciun”, unde peste 30 de copii nevoiași din comunele Golești, Vânători și Cotești au primit în dar hăinuțe, dulciuri, jucării și alimente strânse cu mult sârg de Cătălin. Un gest minunat și un exemplu pe care ar trebui să-l găsim în fiecare dintre noi, nu doar în preajma sărbătorilor ci de fiecare dată când avem posibilitatea să oferim câte puțin din ceea ce avem”, a scris edilul pe contul său de facebook.

Cătălin Lupu, abandonat de mamă și crescut de mic prin orfelinatele Vrancei, a reușit de-a lungul timpului să-i bucure pe copiii ocrotiți în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, organizând diferite acțiuni caritabile. Generoasele proiecte ale lui Cătălin au reușit să sensibilizeze, să atragă și să mobilizeze tot mai mulți participanți, astfel încât darurile să fie tot mai consistente și însemnate pentru copiii nevoiași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?