Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO și GALERIE FOTO: Vrancea Dalbă a început! Focșaniul a fost luminat pentru Sărbătorile de Iarnă

Luminile de sărbători din Focșani au fost aprinse, aseară, în cadrul evenimentelor organizate de Consiliul Județean și Primăria Focșani pentru a marca Sărbătorile de Iarnă.  Ca în fiecare an, aprinderea luminilor are loc de Moș Nicolae, în Piața Unirii, plină de familii care au venit să vadă cum este împodobit Focșaniul pentru aceste Sărbători de Iarnă. Pe scena amplasată în fața Palatului Administrativ au urcat copiii care au participat, după amiază, la Concursul Județean al Datinilor și al Obiceiurilor de Iarnă, alături de primarul Cristi Misăilă și vicepreședintele Consiliului Județean, Dănuț Cristian. „În ceas aniversar, în an aniversar, când sărbătorim Centenarul Marii Uniri, am vrut să avem alături de noi acești tineri minunați care au prezentat valorile străbunilor noștri care s-au luptat pentru ca noi, astăzi, să fim aici, să fim uniți, să fim buni. Împreună cu voi, dragi copii, dăm startul Sărbătorilor de Crăciun. Sper că ați fost cuminți și ați primit daruri de la Moș Nicolae, a spus primarul Cristi Misăilă. După aprinderea luminilor a urmat distribuirea celor peste 1500 de pachete cu dulciuri pregătite de municipalitatea focșăneană.

Iluminatul specific sărbătorilor de iarnă din Focșani este deosebit față de anii anteriori, marcând Centenarul Marii Uniri. Sunt montate instalații specifice sărbătorilor de iarnă pe toate bulevardele și străzile importante, în Piața Unirii, la intrările în municipiu, dar și în parcuri și zone de agrement. De asemenea, pentru prima dată, patinoarul închiriat de municipalitate a fost montat în Grădina Publică. Patinoarul are o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi iar focşănenii vor avea asigurat accesul liber, graţie unei iniţiative a Primăriei municipiului Focşani. ,,La fel ca în anii trecuți, Primăria Focșani a închiriat un patinoar unde focșănenii, în special copiii, își pot petrece într-un mod plăcut timpul liber, a declarat primarul Cristi Misăilă.

 

 Provincialii și Florin Săsărman au cântat de Moș Nicolae în Piața Unirii

Totodată, în contextul sărbătorilor de iarnă, Centrul Cultural Vrancea organizează evenimentul cultural-artistic Vrancea Dalbă. Pe scena amplasată în Piața Unirii vor fi organizate spectacole speciale dedicate sărbătorilor de iarnă, în care vor predomina colindele, în zilele de 15,16, 22, 23, 24, 25, 26 și 27 decembrie. Aseară au urcat pe scenă Alegretto, Florin Săsărman. Seara a fost încheiată de focșănenii de la Provincialii, cu un program special de colinde.

Pe scena din Piața Unirii vor urca mai mulți artiști de top: sâmbătă, 15 decembrie – Ducu Bertzi; duminică, 16 decembrie – Paula Seling; sâmbătă, 22 decembrie – Elianne și Mircea Vintilă; duminică, 23 decembrie – Raluca Angel și Geta Burlacu; luni, 24 decembrie – Distinto; marți, 25 decembrie – Fuego; miercuri, 26 decembrie – Ozana Barabancea; joi, 27 decembrie – Narcisa Suciu.

De asemenea, Caravana lui Moș Crăciun cu personajele magice din Țara lui Moș Crăciun va fi prezentă în Focșani în toate zilelele când au loc și recitaluri.Vor fi prezente toate personajele magice, Spiriduși, Reni, Crăciunițe, Oameni de Zăpadă, Moș Crăciun.

Târgul de Crăciun este organizat în Piața Unirii

În zona centrală a oraşului va fi organizat Târgul de Crăciun care va funcționa în perioada 6 -28 decembrie 2018. În cadrul Târgului de Crăciun puteţi cumpăra de la căruțele vieneze și căsuţele din lemn amenajate de jur-împrejurul Pieţei Unirii obiecte tradiţionale, dar şi produse alimentare specifice acestei perioade, din care nu vor lipsi dulciurile specifice sărbătorilor de iarnă. Primarul Cristi Misăilă solicită comercianților să participe la acest eveniment, precizând că municipalitatea va asigura acestora condiții avantajoase. ,,Lansez o invitație către comercianții de articole și produse tradiționale de Crăciun să participe la Târgul de Crăciun ce va fi organizat în Piața Unirii. Municipalitatea va asigura condiții avantajoase pentru toți partrticipanții”, a mai spus primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Târgurile de Crăciun au devenit o tradiţie în ultimii ani, fiind organizate în marile oraşe, de la Cluj Napoca, Sibiu, la Bucureşti. Sunt evenimente cu artişti autohtoni, spectacole folclorice, colinde tradiţionale care îi introduc pe români în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Anul trecut, Târgul de Crăciun de la Focşani a reunit numeroşi artişti români, manifestarea fiind deja una de tradiție și foarte bine primită de vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?