Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Curtea Constituţională, complice la politicile anti-familie ale Guvernului Boc


Femeile social democrate dezaprobă decizia Curții Constituționale de a permite reducerea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor. În opinia acestora, guvernanții dau dovadă de indiferență față de viitorul țării, politicile publice implementate fiind totalmente anti-familiale. „Prin decizia sa, Curtea Constituțională este complice la politicile anti-familie ale Guvernului Boc. Organizația de Femei PSD își exprimă dezaprobarea fermă față de decizia Curții Constituționale de a permite reducerea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor. Prin această decizie, Curtea devine complice la decizia Guvernului Boc, care îngreunează viața mamelor și taților din România. De la început, legea a stârnit disperarea și frica de viitor în rândul multor familii. Deși oamenii au ieșit în stradă să protesteze, iar societatea civilă și-a exprimat opoziția în mod argumentat, Guvernul României a dat dovadă de indiferentă la doleanțele părinților și pripă în adoptarea legii”, se arată într-un comunicat al femeilor social-democrate.
Potrivit acestora, economia care se face prin această măsură este infimă. Anul trecut, aproximativ 193.000 de persoane beneficiau de indemnizația pentru creșterea copiilor, cumulând aproximativ 189 milioane lei. Doar 20% dintre acestea beneficiau de o indemnizație mai mare de 600 de lei. „Economia la bugetul României realizată prin tăierile indemnizațiilor pentru copii va permite cel mult construirea unui teren de golf, într-o comună care nu are nici apă curentă. În loc să ajute familiile tinere prin sporirea numărului de creșe și grădinițe, prin ajutoare financiare pentru familiile monoparentale, prin crearea de alternative la serviciile publice de îngrijire pentru copiii preșcolari, Guvernul Boc desființează treptat și firavul sistem de sprijin existent.
Organizația de femei PSD condamnă ferm anti-politicile Guvernului Boc în privința familiei, mai ales în condițiile în care țara noastră este fruntașă în Uniunea Europeană la abandonul nou-născuților, ca și la rata mortalității infantile. Ne exprimăm solidaritatea cu toți părinții din România, precum și speranța că, în cel mai scurt timp, acest guvern va pleca, iar politicile sale distructive vor înceta”, se mai arată în comunicat.

Copiii, lăsați și fără lapte praf

Ieri, guvernanții le-au mai dat o lovitură mamelor: au modificat condițiile de acordare a laptelui praf gratuit, în așa fel încât numărul beneficiarilor, la nivel național, s-a redus de la 40 de mii la 11 mii!
Luna trecută, din Vrancea, doar trei copii se încadrau în condițiile impuse pentru a beneficia de lapte praf. Trist este faptul că în județul nostru sunt foarte multe mămici care nu-și pot alăpta bebelușii, și nici nu au bani pentru a cumpăra lapte praf, în condițiile în care pentru o lună de zile ar trebui să scoată din buzunar aproximativ 200 de lei.
Mult pentru bugetul unei familii, dusă în pragul sărăciei de pedeliști!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?