Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

CJ Vrancea actualizează Planul de Amenajare a Teritoriului cu finanțare PNRR

Consiliul Județean Vrancea a depus ieri proiectul „Actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Vrancea și transpunerea în format GIS”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.4 – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană, apel de proiect PNRR/2022/C10”. Tot ieri, în ședință extraordinară, plenul Consiliului Județean a aprobat nota de fundamentare, dar și depunerea proiectului mai sus amintit spre finanțare. 

Conform esri.ro, „GIS-ul (Sistem Informațional Geografic) este cadrul care permite culegerea, gestionarea și analiza datelor. Având rădăcinile în știința geografiei, GIS-ul integrează mai multe tipuri de date. Analizează locații spațiale și organizează straturi de informații în vizualizări utilizând hărți și scene 3D. Având această capabilitate unică, GIS-ul dezvăluie o înțelegere mai profundă a datelor, cum ar fi modele, relații și situații – ajutând utilizatorii să ia decizii mai inteligente. Sute de mii de organizații din aproape toate domeniile utilizează GIS-ul pentru a crea hărți care comunică, realizează analize, distribuie informație și rezolvă probleme complexe care apar în lume. Acest lucru schimbă modul în care funcționează lumea.”

Planul de Amenajare a Teritoriului Județean Vrancea a fost elaborat de  INCDT Urban Proiect București în perioada 2007 – 2009 în conformitate cu “Conținutul cadru al documentațiilor de amenajare a teritoriului” la solicitarea Consiliului Județean Vrancea „în scopul coroborării și armonizării politicilor de dezvoltare socio-economică a județului cu prevederile Planului de amenajare a teritoriului național și cu ale Legii nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările si completările ulterioare”, care a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Vrancea nr. 103 din 04.10.2012. „Actualizarea documentației se înscrie în demersurile Consiliului Județean Vrancea de îndeplinire a atribuțiilor ce îi revin în conformitate cu art. 21 și art. 22 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, în sensul coordonării activității în acest domeniu la nivel județean și al elaborării și aprobării Planului de amenajare a teritoriului județean, în conformitate cu art. 173 alin. 3. lit. e) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare“, 

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de reformarea și digitalizarea la nivelul autorității publice locale în ceea ce privește instrumentele de planificare urbană. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunătățirea cadrului de planificare teritorială a județului prin documente și proceduri simplificate și digitalizate de amenajare a teritoriului; un acces sporit și transparent la documentele de planificare spațială și teritorială. Scopul proiectului este obținerea unui document de planificare strategică a teritoriului județului Vrancea, în format digital. Documentațiile vor fi elaborate în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările și completările ulterioare. Valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente proiectului este în cuantum de 1.166.679,90 lei, la care se adaugă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile, în sumă de 221.669,18 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?