Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Parteneriatul educațional, sprijin pentru copiii din medii defavorizate

Necesitatea implementării parteneriatelor educaționale derivă din nevoile actuale ale societății. De aceea, pentru prevenirea unor situații de risc, implementarea unor astfel de parteneriate devine un imperativ. Un astfel de parteneriat educațional se derulează de 3 ani în cadrul Programului SNAC între Centrul de zi ”Maria – ajutorul copiilor” sub îndrumarea d-nei director Arculeo Teresa, d-na prof. înv. preșc. Lungu Laura, d-na prof. înv. preșc. Arsenie Nicoleta și Școala Gimnazială Jariștea – Structura Grădinița cu P. N. Scînteia, sub îndrumarea d-lui director, Vrînceanu Mirică și a d-nei prof. înv. preș. Șerbu Georgiana Alexandra.

Acest parteneriat vine în întâmpinarea nevoilor pe care copiii de la Grădinița Scînteia le au pentru prevenirea abandonului școlar și acordarea unei atenții sporite unor categorii de copii care se pot afla în situații de risc.

Prin bunăvoința celor implicați în proiect, copiii au beneficiat de sprijin sub forma unor mici daruri, precum dulciuri, rechizite, fructe, jucării etc. Acest tip de activități a dus la creșterea prestigiului instituțiilor implicate, la o bună colaborare între cadrele implicate și familie, precum și la sporirea nivelului de conștientizare asupra aspectului important al prevenirii încă de timpuriu a abandonului școlar.

Astfel de parteneriate educaționale au un impact foarte mare asupra  copiilor, precum și a familiilor acestora, dar și a cadrelor didactice care demarează colaborările între instituții. Pe de altă parte, parteneriatul desfășurat cultivă și compasiunea, bunătatea în rândul copiilor. Aceștia percep activitățile cu o mare implicare deoarece devin conștienți de valori precum generozitatea, bunătatea, valori care se doresc a fi necesare pentru dezvoltarea armonioasă a individului uman. De fapt, prin aceste activități cadrele didactice reușesc să sensibilizeze societatea la problemele existente și pregnante, cum sunt prevenirea abandonului școlar încă de timpuriu și necestitatea acordării sprijinului copiilor care se află în situații de risc.

În speranța unei colaborări cât mai îndelungate, mulțumim tuturor celor implicați în proiect și sperăm, prin astfel de parteneriate, să putem sprijini cât mai mult copiii care au nevoie de ajutor!

 

Autori: Prof. drd. Șerbu Georgiana Alexandra și prof. Lungu Laura

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?