Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

„Femeie, nu victimă!”, proiect derulat de ALDE Vrancea

O acțiune începută în anii 2013 de Organizația de femei ALDE, în  cadrul proiectului „FEMEIE NU VICTIMĂ”, a continuat și în acest an, pentru că, nu-i așa, acest „fenomen“ s-a observat, face parte din viața noastră.

Deși au trecut 37 ani de la celebrarea primului demers privind „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, încă ne luptăm cu un inamic nevăzut și mut, statisticile fiind tulburătoare.În continuare, violența în familie este percepută ca fiind un fapt obișnuit, considerându-se că astfel de fapte sunt justificate în anumite situații; de unii, în toate situațiile chiar.

Nu ne trebuie o zi anume pentru a sărbători un astfel de „fenomen” care,  după cum se vede, se manifestă în formă continuată. Societatea are nevoie în permanență de valori și principii morale solide, menite să schimbe mentalități, prejudecăți și atitudini, să aducă lumină, liniște și speranță acolo unde domnește „teroarea” și „întunericul.

Prin acțiunea de astăzi (ieri-n.r.), de conștientizare a acestui „fenomen”, membrii partidului Alianța Liberalilor și Democraților, Filiala Vrancea, care au împărțit flori și fundițe albe în semn de respect și „puritate”, s-au simțit responsabili să intervină cu gesturi și sfaturi împotriva violenței, de orice fel până la urmă; acest act care desfigurează condiția și calitatea umană. Până în 10 decembrie, când este Ziua Drepturilor Omului, dar nu numai, suntem obligați să atragem atenția, să ducem cu toții informația mai departe, să schimbăm comportamente și atitudini, să luptăm pentru sănătatea și starea noastră de bine.

 

Biroul de presă ALDE Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?