Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: România Centenară, sărbătorită la școala din Bordești

            Un grup de cadre didactice de la Școala gimnazială ”Învățător Gheorghe Asănache” din Bordești, în parteneriat cu Primăria Bordești, Parohia Bordești, Asociațiile civice PRO VITA și ACASSA Bordești, au proiectat și pus în practică mai multe activități educaționale grupate sub titlul „România Centenară“. Activitățile organizate au avut ca scop celebrarea Centenarului României Mari în contextul repunerii în valoare a valorilor culturale perene, a personalităților istorice cu un impact major în istoria românilor din ultima sută de ani. Cadrele didactice implicate au fost: Daniela Burducea, Ionuț Adrian Bercaru, Marius Vioreanu, Mihaela Chiriac, Lăcrămioara Marinescu și Camelia Chioveanu.

          Manifestările au debutat cu o prezentare a profesorului de istorie Ionuț Bercaru despre personajele Marii Uniri, unele mai puțin cunoscute, precum fotograful de la 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia, Samuil Mârza. A urmat un frumos moment artistic pregătit de elevii coordonați de profesoarele pentru învățământ primar Mihaela Chiriac și Camelia Chioveanu și au culminat cu un concurs ce a pus la testare cunoștințele de istorie, cunoașterea semnificației evenimentelor din 1918, talentul artistic pe tema Marii Uniri și abilitățile de comunicare literară printr-o scrisoare adresată unui român centenar.

Probele concursului au reliefat o bună și temeinică pregătire a echipajelor participante, conduse de Grigoroiu Andrei, Gavrilă Diana și Szakacs Adel Noemi, formate din câte patru elevi din clasele V-VIII. Elevii au fost premiați cu diplome, cărți și dulciuri de la ACASSA Bordești și premii în bani de la Primăria Bordești.

”Ne bucură faptul că am reușit să atragem și de această dată partenerii noștri tradiționali, primăria, parohia și asociațiile civice, mai ales că de această dată am cinstit împreună România Mare. Elevii s-au pregătit foarte bine, au răspuns corect și au manifestat o bună creativitate. Consider că ne-am atins obiectivele propuse și că ne-am adus o mică contribuție la celebrarea marii sărbători a românilor din acest an, România Centenară”, ne-a declarat Daniela Burducea, directorul unității și unul dintre organizatori.

Conform datelor furnizate de profesorul Ionuț Adrian Bercaru, cu această ocazie, pe holul școlii gimnaziale a fost organizată și o expoziție cu materiale puse la dispoziție de Direcția Județeană Vrancea a Arhivelor Naționale, cu tema „Societăți patriotice și Marea Unire”, prin amabilitatea domnului Petru Obodariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?