Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Handbal, Liga Națională – A fost viciere de rezultat!

  • Minaur Baia Mare – CSM Focșani 2007 25-24 (14-10)

 

Formația CSM Focșani 2007: Marocico, Tevzadze – Mocanu – 6, Țuțu – 5, Sladic – 4, Moisă – 1, Hagiu, Pătru – 2, Hrimiuc – 1, Gramatic, Ragea – 1, Popovici, Rață, Eros – 1, Miroiu – 3, Bouroș.

Echipa de handbal senioria CSM Focșani 2007 a avut, miercuri seara, la Baia Mare, un meci care se anunța dificil, cu formația locală Minaur. Băimărenii nu-și puteau permite să nu câștige în fața focșănenilor pentru că o înfrângere i-ar fi ținut în afara zonei de play-out și, ca urmare, și-au luat toate măsurile de prevedere. Au pregătit foarte bine meciul pentru a se putea impune în disputa cu o formație cu un joc robust, inventivă în atac și, de multe ori, ermetică în apărare. Și care a reușit prestații foarte bune în campionat, care i-au adus puncte importante în întâlniri cu forțe reale ale handbalului din România, așa cum sunt CSM București ori Potaissa Turda.

Miercuri seara, în prima repriză, disputa dintre CSM Focșani 2007 și Minaur Baia Mare a fost suficient de echilibrată pentru ca nici una dintre combatante să nu se desprindă decisiv. Cum-necum, gazdele, beneficiind și de dărnicia arbitrilor în a le acorda lovituri de la 7 metri au intrat în pauză cu patru goluri avans: 14-10.

Repriza a doua a adus în teren un arbitraj rezonabil, ceea ce le-a permis oaspeților să egaleze în minutul 40 și să preia conducerea cu 18-17. Echipele au mers apoi cap la cap, iar în minutul 26 și 30 de secunde oaspeții au înscris pentru 24-23, au recuperat mingea după atacul gazdelor, dar arbitrii s-au grăbit să indice joc pasiv și să le dea mingea adversarilor. A fost momentul în care observatorul partidei le-a cerut arbitrilor să-l elimine de pe bancă pe directorul tehnic Viorel Ciubotaru, ceea ce a atras și eliminarea unui jucător, echipa Focșaniului rămânând în cinci! Pe acest fond, handbaliștii Minaurului au înscris de două ori și rezultatatul a fost întors în favoarea lor! A fost clară viciere de rezultat, generată de intervenția observatorului care i-a și spus după meci profesorului Viorel Ciubotaru că el a cerut să fie eliminat!

De observat că Viorel Ciubotaru a protestat la unele dintre desele decizii neconforme cu adevărul din teren luate de arbitri. Dar acest lucru s-a întâmplat în prima repriză. În partea a doua a întâlnirii, directorul tehnic al Focșaniului a stat liniștit pe bancă, eliminarea sa din final de meci intervenind pentru că atunci și-a amintit observatorul de protestele din prima repriză! E ca într-un banc, altfel bun, cu Ion care a aflat după sute de ani că ai lui Pișta l-au ucis pe Mihai Viteazul. Doar că în handbalul de Ligă Națională din România nu-i ca-n bancuri! Sau este și noi încă nu știm!

          În etapa următoare, miercuri, 21 noiembrie, de la ora 17.30, CSM Focșani 2007, care a coborât pe locul 9 al clasamentului, va întâlni în Sala Polivalentă, lidera Ligii Naționale, HC Dobrogea Sud Constanța.        

          Foto: Facebook/ Minaur Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?