Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Academia Gheorghe Hagi, Junior Galaţi şi Luceafărul Cluj au câştigat „Cupa Municipiului Focşani“


   Primăria Focșani, Consiliul Local și Clubul Sportiv Prosport Focșani au organizat cea de-a doua ediție a „Cupei Municipiului Focșani” la fotbal în perioada 2-4 noiembrie. Festival fotbalistic la stadionul „Milcovul” din Focșani și la baza sportivă „Dagemar”. Peste 600 de copii s-au întrecut pentru marele trofeu. Academia Gheorghe Hagi, Viitorul Cluj Napoca, Ceahlăul Piatra Neamț, Oțelul Galați, Luceafărul Cluj Napoca, Junior Galați, Gloria Buzău, Poli Iași, Sporting Suceava sunt doar o parte dintre cluburile care au onorat competiția cu prezența.
   La grupa 2001, Academia Gheorghe Hagi a câștigat finala competiției cu scorul de 2-0 împotriva celor de la Viitorul Cluj Napoca. La grupa 2002, Junior Galați s-a dovedit a fi mai puternică decât echipa Ceahlăului Piatra Neamț. Gălățenii au câștigat cu scorul de 2-1 în finală. Luceafărul Cluj Napoca s-a impus în finala grupei 2005 cu scorul de 6-4 în fața celor de la Prosport Focșani. Așadar, cele mai bune rezultate dintre echipele vrâncene le-au obținut Prosport, Young Stars Panciu și CSM Focșani.
   Prosport Focșani a cucerit medaliile de argint la grupa 2005, YS Stars Panciu s-a clasat pe locul patru la grupa 2002. Prosport și CSM Focșani au ocupat locul cinci la grupele 2002, respectiv 2001. „Am avut o participare selectă. Meciurile au fost spectaculoase, cu multe faze de fotbal autentic. Copiii au arătat calități deosebite. Cei mai buni s-au impus și au câștigat trofeele puse în joc de organizatori. Cea de a doua ediție a Cupei Municipiului Focșani a fost un adevărat festival fotbalistic”, a spus profesorul Laurențiu Muscalu, preșe-dintele CS Prosport Focșani.

Marian Milea, campion cu Academia Gheorghe Hagi

   Vrancea are un campion la „Cupa Munici-piului Focșani”. Este vorba despre jucătorul Marian Milea de la Prosport Focșani care a jucat la acest turneu pentru grupa 2001 a Academiei Gheorghe Hagi. „Marian Milea a jucat toate cele cinci partide ca titular pentru Academia Hagi. Ca și la Prosport, Marian Milea a evoluat pe postul de fundaș dreapta pentru formația antrenată de profesorul Aurel Despa. Marian Milea se află la cel de-al patrulea turneu pentru Academia Hagi, după cele de la Constanța, Buftea și Tîrgu Mureș”, a comentat preșe-dintele Prosport.
   Marian Milea va intra la finele acestei săptămâni în programul grupei 2001 de la Academia Hagi. „Marian va pleca duminică la Constanța pentru un stagiu de pregătire centra-lizat, urmând să intre în programul grupei 2001 a Academiei Hagi care are ca obiectiv anul acesta calificarea la turneul final al Cupei Hagi-Danone. Suntem fericiți că Marian Milea a făcut pasul spre cea mai bună școală de fotbal din România. Este meritul lui că a ajuns aici. A muncit enorm pentru a i se îndeplini acest vis. Marian Milea este un exemplu pentru ceilalți copii de vârsta lui”, a precizat Muscalu.
   La grupa 2002 a Ceahlăului Piatra Neamț a jucat în toate meciurile Andrei Paizan de la Juventus Focșani. Ceahlăul a câștigat medaliile de argint, iar Andrei Paizan a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Ceahlăului pentru care a înscris și câteva goluri.

Eduard Pană, jucătorul turneului la grupa 2005

   Atacantul Åžcolii de Fotbal Prosport Focșani, Eduard Pană a câștigat titlul de cel mai bun jucător al „Cupei Municipiului Focșani”. Pentru a doua oară consecutiv, Eduard Pană câștigă acest trofeu. Premii speciale au mai câștigat Aca-demia Gheorghe Hagi, Viitorul Cluj Napoca, FC Brașov, Junior Galați, Ceahlăul Piatra Neamț, Gloria Buzău și Poli Iași.
   Organizatorii au oferit cupe, medalii, diplome și premii speciale tuturor copiilor prezenți la acest turneu. Festivitatea de premiere a avut loc la baza sportivă Dagemar unde au participat peste 600 de copii. Finalele grupelor 2001 și 2002 s-au disputat pe stadionul Milcovul I în condiții excelente. Meciurile din grupe au avut loc pe terenurile de antrenament ale bazei sportive Milcovul, iar finalele au avut loc pe terenul central.

Clasament grupa 2001 „Cupa Municipiului Focșani”
1. Academia Gheorghe Hagi,
2. Viitorul Cluj Napoca,
3. Gloria Buzău,
4. Oțelul Galați,
5. Prosport Focșani,
6. Cehalăul Piatra Neamț,
7. Poli Iași,
8. Stars Brăila.

Clasament grupa 2002 „Cupa Municipiului Focșani”
1. Junior Galați,
2. Ceahlăul Piatra Neamț,
3. Poli Iași,
4. Young Stars Panciu,
5. CSM Focșani,
6. Viitorul Constanța,
7. Juventus Focșani,
8. Sporting Suceava.

Clasament grupa 2005 „Cupa Municipiului Focșani”
1. Luceafărul Cluj Napoca,
2. Prosport Focșani,
3. Åžoimii Buzău,
4. FC Brașov,
5. Junior Galați,
6. ACS Tîmpa Brașov,
7. Oțelul Galați,
8. Gloria Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?