Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Fotbal feminin – Estera Țifești, performanță în campionat și pepinieră pentru Naționala U 17 a României!

  • Andreea Onea, convocată la Naționala U 17!

  • ACS Estera Țifești – FC Botoșani 3-0

Informația cea mai importantă din ultima vreme despre echipa de fotbal fete de Liga a III-a Estera Țifești este că încă una dintre jucătoarele sale, după Alexia Niculescu, a fost convocată la Naționala U 17 a României. Este vorba despre fundașul central Andreea Onea. Jucătoarea de la Estera Țifești urmează să participe la acțiunea Lotului Național care va avea loc în perioada 27-30 noiembrie, la Buftea. Conducerea clubului i-a făcut Andreei o scurtă prezentare pe pagina de facebook Estera Țifești: Andreea este născută în comuna Păunești, județul Vrancea și a început fotbalul la școala din localitate alături de profesorul Mania Gabriel. De patru ani este legitimată la clubul nostru și este un pilon pe care s-a structurat actuala echipă a Esterei. Evoluțiile apreciate și parcursul bun al formației noastre în Liga a III-a de senioare au promovat-o în atenția antrenorilor federali. Pe această cale, noi îi dorim mult succes în tricoul galben al echipei naționale!”. Este de observat faptul excepțional că formația din comuna vrânceană Țifești devine un fel de pepinieră a Lotului Național U 17 și că este singura grupare fotbalistică vrânceană care, în ultima vreme, a promovat direct jucători/jucătoare la acest nivel. Este o performanță relevantă pentru profesionalismul celor care pregătesc pentru fotbal fetele Țifeștiului și asigură managementul echipei – profesorii Paul Cioran și Gabriel Sibechi.

În penultimul meci al sezonului în Liga a III-a, ACS Estera Țifești – FC Botoșani 3-0

Formația ACS Estera: Bianca Radu – Marta Onea, Andreea Onea, Ana Barbu, Elena Conduraru – Georgiana Istrate, Mădălina Ismană, Miruna Lăluciu, Mihaela Ștefan – Laura Petrihan, Carmen Bărbunțoiu.

Partida, care a avut loc duminică, 20 noiembrie, pe stadionul din Panciu, pe o vreme friguroasă, s-a încheiat cu victoria gazdelor, care au avut superioritate în care mai mare parte a timpului, chiar dacă au fost lipsite de câteva titulare. Miruna Lăluciu a deschis scorul în prima repriză din lovitură de pedeapsă acordată în urma faultului comis asupra Georgianei Istrate. Până la pauză, fetele Țifeșiului au dominat, dar nu au finalizat cu gol, oaspetele și-au încercat șansă prin câteva contraatacuri rămase fără efect și în pauză s-a intrat cu 1-0.

În repriza a doua, Miruna Lăluciu a mai beneficiat de un penalty pe care l-a ratat, însă au înscris golurile desprinderii decisive Andreea Onea și Carmen Bărbunțoiu. Scor 3-0, și Estera Țifești continuă neînvinsă în campionat. Așa cum își dorește să fie și după ultimul meci al sezonului, pe care îl va disputa în deplasare la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe duminică, 27 noiembrie. Dorim să terminăm anul cu încă o victorie, care ne va consolida primul loc în clasament. În încheiere dorim să mulțumim gazdelor noastre de la Panciu pentru punerea la dispoziție a cochetei baze sportive din localitate și spectatorilor prezenți la meci, în ciuda vremii nefavorabile. Felicitări fetelor pentru evoluția de astăzi și mult succes etapa următoare!” spune postarea de pe pagina de facebook a Esterei Țifești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?