Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Două unități școlare și două poduri, modernizate de autoritățile din Vrîncioaia

Mai multe obiective de investiții au fost scoase la licitație de autoritățile locale din comuna Vrîncioaia. Este vorba de două unități de învățământ și două poduri din beton armat. Astfel, Primăria Vrîncioaia intenționează să obțină autorizația sanitară de funcționare pentru Școala Gimnazială Vrîncioaia și Grădinița din Spinești. Prin tema de proiectare se propune construirea unei clădiri, cu regimul de înălțime parter, cu destinația de spații de învățământ școlar și preșcolar. Valoarea estimată a celor două investiții este de 720 de mii de lei, plus TVA.

De asemenea, autoritățile din Vrîncioaia au scos la licitație proiectul de investiții privind construirea unui pod peste râul Putna, în sat Poiana. Valoarea investiției este estimată la peste 4,5 milioane de lei. Structura de rezistență a podului este compusă din fundaţii indirecte din coloane de 1080 mm ce se monolitizează între ele prin intermediul unui radier din beton de ciment cu înălţimea de 1,25 m pe care reazemă elevaţiile, prin intermediul cărora se realizează rezemarea suprastructurii podului. Structura de rezistență a suprastructurii este realizată din fâşii pretensionate, monolitizate între ele prin intermediul unei dale de suprabetonare realizată monolit din beton de ciment armat. Calea pe pod cuprinde zona carosabilă cu lăţimea de 6,00 m, două zone cu lăţimea de 0,50 m fiecare unde se amplasază parapetul metalic semigreu și două trotuare pietonale denivelate, având lăţimea de 1,20 m fiecare. Parapetul pietonal este construit din elemente prefabricate din oţel. Racordarea suprastructurii cu rampele de acces se face prin intermediul a două dale de racordare cu terasamentul aşezate pe fundaţie din piatră spartă prin intermediul grinzilor de rezemare. Podul va fi echipat cu 4 sferturi de con amenajate cu scări de acces şi casiuri de descărcare a apelor meteorice. Podul peste râul Putna are lungimea totală de 147,75 m, cu patru deschideri de 16,50 m fiecare fiind echipat cu rampe de acces pe pod în lungime de 15,00 m pe partea stânga și 60,00 m pe partea dreapta a podului având un carosabil de 5,00 m.

Primăria Vrâncioaia a mai scos la licitație proiectul de investiții privind construirea unui pod peste pârâul Leadova, în punctul „La Stan“ în satul Spineşti. Podul va asigura legătura între satul Spinești și Cătunul Motocești. Valoarea estimată a investiției este de 491 mii lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?