Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Elevi de la Colegiul Economic, practică în restaurante din afara țării

proiect, aprobat pentru cofinanţare de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea KA1VET, runda 2018, cu un grant de 275.175 euro. Proiectul „Acces la succes profesional prin Erasmus+” 2018-1-RO01-KA102-048440 se desfăşoară în parteneriat cu Colegiul Cambria, Yale Campus din Wrexham Ţara Galilor, Colegiul Cheshire-South and West din Crewe Anglia, şi operatori economici (restaurante şi hoteluri) din Hamminkeln, landul Nordrhein-Westfalen, Germania: Akademie Klausenhof, Restaurant Langenhorst, Evangelische Stifung Lühlerheim, Restaurant Art, Hotel Lindenhof, Gaststaette Hoffmann, Nießing Gastronomie, Haus Guter Hirte.

Sâmbătă a avut loc la Colegiul Economic, într-un cadru festiv, prima întâlnire cu părinţii şi cei 15 elevi selectaţi în urma concursului, ce vor participa la primul flux în Ţara Galilor, în perioada 18-30 noiembrie. Perioada de derulare a proiectului este de doi ani (01 septembrie 2018-31 august 2020), în 7 fluxuri de câte două săptămâni fiecare, cu câte 15 elevi/ flux, grupul ţintă fiind format din 105 elevi de la Turism şi alimentaţie. “Punerea în practică a acestui proiect este o acţiune comună, instituţională, în care se regăseşte în mod constant susţinerea întregii comunităţi: directori, profesori, elevi, părinţi. Numai împreună putem reuşi!”, transmite directoarea colegiului, profesoara Gabriela Bocsok. Acest proiect le oferă participanţilor condiţii adecvate pentru dezvoltarea competenţelor profesionale şi lingvistice necesare unei mai bune dezvoltări personale.

Potrivit informațiilor furnizate de coordonatorii proiectului, o atenţie deosebită este acordată elevilor care provin din medii sociale defavorizate: familii monoparentale, din mediul rural, beneficiari ai Programului național de protecție socială “Bani de liceu” şi elevilor remigraţi. ”Încercăm, astfel, să-i motivăm, să le oferim o şansă pentru a se forma profesional, în vederea unei mai bune inserţii pe piaţa muncii europene”, spun profesorii coordonatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?