Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Caravana Medicală „Uniți sub tricolor, prin sănătate” pentru locuitorii din Jitia și Vintileasca

Comuna Jitia a găzduit la finele săptămânii trecute o frumoasă activitate de voluntariat, „Caravana Medicală”, sub egida „Uniți sub tricolor, prin sănătate”, organizată de personalul din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr.Alexandru Popescu” din Focșani. Conform datelor furnizate de cei care au găzduit activitatea, scopul a fost acela de a oferi servicii medicale gratuite persoanelor vârstnice și copiilor din comunele Jitia și Vintileasca. Medicii specialiști au acordat consultații în următoarele specialități: medicină internă, gastroenterologie, cardiologie, diabet zaharat și boli de nutriție, chirurgie generală, ginecologie, ortopedie -traumatologie, O.R.L, neurologie, psihiatrie, reumatologie, pneumologie, medicină de urgență (recoltare sânge), asistență medicală primară.

De asemenea medicii specialiști de stomatologie și medicină preventivă (epidemiologie), au prezentat elevilor materiale informative de specialitate oferindu-le pachețele cu produse de întreținere a igienei. Alături de „Caravana Medicală” au fost reprezentanți ai garnizoanei Focșani, autoritățile locale din Jitia și Vintileasca, directorul Școlii Gimnaziale Jitia și o parte din cadrele didactice. Locațiile de acordare a investigațiilor medicale au fost amenajate la Dispensarul Medical, Sediul Primăriei Jitia și în Școala Gimnazială Jitia. Elevii veniți în număr mare alături de învățători, diriginți și părinți au participat cu interes la activitățile propuse pentru ei și au plecat cu zâmbetul pe buze și cu dorința de a respecta sfaturile primite de medicii specialiști.

Directorul Școlii Gimnaziale Jitia, Gabriel Lalu, mulțumește pe această cale domnului comandant colonel Ivan Sorin, doamnei doctor epidemiolog Andoni – Bianca Ramona și domnului medic stomatolog lt. colonel Găman Florentin, pentru dăruirea, răbdarea, dragostea de care au dat dovadă în fața copiilor cât și pentru darurile oferite acestora. Locuitorii comunei Jitia și Vintileasca au venit în număr mare pentru a beneficia gratuit de consultații și investigații medicale ample. Aceștia au fost foarte bucuroși de această inițiativă deoarece sunt oameni simpli și cu nevoi medicale speciale. De menționat este și faptul că un aparat medical de specialitate s-a deplasat și la domiciliul persoanelor care nu au putut veni în locațiile stabilite. „A fost o zi deosebită petrecută alături de oamenii care își fac meseria cu dăruire și profesionalism. Le transmitem pe această cale mii de mulțumiri pentru realizarea acestui vis și sperăm să se repete această acțiune care a adus bucurie în sufletele noastre” a fost mesajul comun transmis de reprezentanții comunelor Jitia și Vintileasca, primarul Ion Păun, Georgică Spătaru și viceprimarii Zamfiroiu Vasile și Tudorel Vâlcoci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?