Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Copilă de 14 ani, exploatată sexual prin metoda “Lover Boy”; doi bărbați ARESTAȚI

Doi bărbaţi din Mărăşeşti, unul de 30 de ani, iar celălalt de 51 de ani, au fost arestaţi preventiv vineri de magistraţii de la Tribunalul Vrancea. Ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Dosarul este unul mai vechi, în urmă cu o lună un alt bărbat, din aceeaşi localitate, fiind arestat pentru comiterea aceluiași gen de fapte. “(…) admite propunerea Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea pentru arestare preventiva şi în consecinţă: Dispune arestarea preventiva a inculpaţilor: N(…) N., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane (…) şi C(…) M., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (…), fiecare pentru o perioadă de 30 de zile, începand cu data de 21.09.2018 şi până la data de 20.10.2018, inclusiv. (…) dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele celor doi inculpaţi. (…) Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se arată în hotărârea instanţei.

Bărbaţii au traficat o minoră  

Cei doi bărbaţi sunt bănuiţi că, în perioada martie-iunie a.c., au obligat o copilă de 14 ani să se prostitueze, iar banii obţinuţi de aceasta erau însuşiţi de ei. Anterior reţinerii celor doi, poliţiştii de la Crimă Organizată au efectuat şi două percheziţii.

“Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vrancea și procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea infracțională a doi bărbați bănuiți de trafic de minori. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au efectuat, la data de 20 septembrie a.c., două percheziţii domiciliare în orașul Mărășești, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. În fapt, în perioada martie-iunie a.c., doi bărbați, de 30, respectiv 51 de ani, din orașul Mărășești, prin metoda ”Lover Boy”, ar fi racolat, transportat, adăpostit și exploatat sexual o minoră, de 14 ani, iar banii astfel obținuti și i-ar fi însușit. Față de cei în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus măsura reținerii pentru 24 ore (…). În cauză, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Un alt bărbat, arestat luna trecută

În acelaşi dosar, în luna august, a fost arestat un alt bărbat, tot din Mărăşeşti. Într-o informare trimisă presei la momentul respectiv, reprezentanţii IPJ Vrancea spuneau că la data de 13 august au fost efectuate două percheziţii domiciliare în orașul Mărășești, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. “În fapt, în perioada martie-iunie a.c., un bărbat, de 21 de ani, din orașul Mărășești, prin metoda Lover Boy, ar fi racolat, transportat, adăpostit și exploatat sexual o minoră, de 14 ani, iar banii astfel obținuti și i-ar fi însușit. În cadrul acțiunii, au fost puse în executare șase mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, pentru audieri. De asemenea, au fost ridicate mai multe mijloace de probă”, precizau atunci anchetatorii.

Prin metoda “Lover Boy”, recrutorul iniţiază o relaţie de prietenie cu victima, care apoi se transformă într-o relaţie de iubire şi astfel îi câştigă încrederea. Loverboy-ul îşi alege victimele din grupuri vulnerabile, respectiv fete cărora le poate câştiga încrederea. El ajunge să fie o persoană de suport pentru victimă şi chiar pentru familia ei. Relaţia de cuplu dintre cei doi este firească până la un punct şi poate dura câteva luni sau câţiva ani. Apoi, traficantul îşi manipulează psihic şi emoţional victima şi o convinge să facă orice îi cere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?