Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO și GALERIE FOTO: CINCI MORȚI și mai mulți RĂNIȚI, în urma unor accidente rutiere în Vrancea

Un accident rutier deosebit de grav, soldat cu decesul a patru persoane și rănirea gravă a altora două, a avut loc duminică după amiază, pe DN2-E85, în zona Haret – Pădureni. La nivelul județului Vrancea a fost declanșat Planul roșu de intervenție începând cu ora 16.00, urmare a accidentului. De la ISU Galați, un elicopter SMURD s-a deplasat în sprijinul forțelor de intervenție la locul producerii evenimentului rutier.

O familie din Constanța, soț și soție, ambii în vârstă de aproximativ 45 de ani, și fiul acestora în vârstă de aproximativ 15 ani, precum și un bărbat în vârstă de 61 de ani, din Bacău, și-au pierdut viața în urma coliziunii frontale dintre două autoturisme. În autoturismul cu numere de Constanța se aflau patru persoane, trei și-au pierdut viața în urma leziunilor suferite, iar un tânăr de 20 de ani a scăpat cu viață și a fost transportat la spitalul de la Adjud. În mașina cu numere de Bacău se aflau două persoane, dar din nefericire a supraviețuit doar pasagera, care a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență. „În dreptul localității Pădureni, în urma coliziunii frontale dintre două autoturisme care circulau pe E85, au rezultat 6 victime. Patru victime au fost declarate decedate (2 victime de sex masculin, o victimă de sex feminin și un adolescent de aproximativ 15 ani). Două victime în stare gravă au fost transportate la spital, respectiv: un tânăr de aproximativ 20 de ani a fost transportat de ambulanța SMURD la CPU Adjud, iar cealaltă victimă de sex feminin de aproximativ 57 de ani a fost transportată de ambulanța SAJ la UPU Focșani. La fața locului au intervenit din partea ISU VN: patru ambulanțe SMURD, o descarcerare și o autospecială de stingere cu apă și spumă, de la SAJ VN patru ambulanțe și de la ISU Galați un elicopter SMURD. Evenimentul a fost anunțat în jurul orei 15:55, Planul roșu a fost activat începând cu ora 16:00 și a încetat la ora 17:05”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

În urma impactului, circulaţia rutieră a fost oprită pe ambele sensuri. „Au fost șase victime în urma accidentului, patru rănite grav, două găsite decedate la locul solicitării, două în curs de resuscitare, care, din păcate au decedat și ele. Avem patru persoane decedate și alte două transportate la spital, una la spitalul Adjud, una la Focșani”, a declarat la fața locului, dr. Laurențiu Albiș, medic în cadrul SAJ Vrancea. Medicul Albiș a postat pe contul său de Facebook imagini aeriene, iar dezastrul pare să aibă dimensiuni și mai mari, văzut de sus.

Potrivit polițiștilor, cauza producerii accidentului ar fi fost pătrunderea pe contrasens a autoturismului înmatriculat în Constanța. „Imediat de la primirea apelului 112, la fața locului au fost dirijate să intervină trei echipaje ale Poliției Rutiere și un echipaj din cadrul Serviciului Criminalistică. Din primele date, a reieșit faptul că un autoturism, înmatriculat în județul Constanța, care circula pe sensul Adjud – Focșani, ar fi pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism înmatriculat în județul Bacău. Din nefericire, în urma producerii accidentului rutier a rezultat decesul a 4 persoane, între care și un minor precum și rănirea altor două persoane. Cele două persoane rănite au fost transportate la spitalele Adjud și Focșani (tânăr, 20 de ani,  pasager în autoturismul înmatriculat  în județul Constanța, și o femeie, pasageră în autoturismul inmatriculat în județul Bacău)”, au precizat reprezentanții IPJ Vrancea.

Tânără de 27 de ani, moartă într-un accident la Golești

Un alt accident grav, soldat cu decesul unei tinere în vârstă de 27 de ani, din comuna Mera, și rănirea altor trei persoane, a avut loc duminică dimineață, în jurul orei 07.10, pe  DN 2 E 85, la intrarea în localitatea Golești. Din cauza condițiilor meteo și a carosabilului umed, tânăra a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, unde s-a lovit frontal cu un camion, care circula regulamentar.

Conform ISU Vrancea, „în urma accidentului au rezultat 4 victime: 2 încarcerate și 2 neîncarcerate. Una din victimele încarcerate a fost declarată decedată de echipajul SAJ. Cea de-a doua victimă încarcerată a fost extrasă din autoturism și transportată de ambulanța SMURD la UPU Focșani prezentând traumatism cranio-cerebral deschis și traumatism la bazin. Victimele neîncarcerate au fost preluate de echipajele SAJ”.

Potrivit polițiștilor, duminică dimineață, „pe DN 2 E 85, la Km 175, o femeie, de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul carosabilului umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe sensul opus, autoturismul fiind colizionat de un autocamion care circula regulamentar. În urma producerii accidentului rutier, din păcate, a rezultat decesul femeii de 27 de ani”.

Două accidente, sâmbătă, la Urechești

Alte două accidente rutiere soldate cu rănirea mai multor persoane au avut loc în cursul zilei de sâmbătă pe DN2-E85, la Urechești. Primul eveniment a avut loc în jurul orei 14:00 și au fost implicate o autoutilitară și un autoturism, care au intrat în coliziune. Din accident a rezultat rănirea a trei persoane. Potrivit polițiștilor, cauza-producerii accidentului ar fi fost întoarcerea neregulamentară.

Cel de-al doilea accident rutier, care a avut loc sâmbătă pe DN2-E85, la Urechești, s-a soldat cu rănirea unei persoane, după ce două autoturisme au intrat în coliziune, tot ca urmare a unei întoarceri neregulamentare.

Două mașini răsturnate în zona Adjud

În cursul zilelor de sâmbătă și duminică  două mașini s-au răsturnat în zona Adjud. Pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Adjud „au intervenit duminică pe DN 11A, la ieșirea din municipiul Adjud către Onești, pentru extragerea a două victime dintr-un autoturism răsturnat. La locul evenimentului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au acționat pentru scoaterea victimelor (un bărbat și o femeie) din autoturism. După a acordarea primului ajutor calificat, acestea au fost preluate în stare de conștiență și transportate de către ambulanța SMURD și ambulanța SAJ la C.P.U Adjud”, după cum au precizat reprezentanții ISU Vrancea. Sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, pompierii de la ISU Vrancea au intervenit la un accident rutier pe E 85, între Adjud și Sascut. Un autovehicul s-a răsturnat, în el aflându-se patru adulți și un copil. Persoanele din mașină au refuzat transportul la spital.

VIDEO – George MARDARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?