Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Peste 2000 de misiuni desfășurate de pompierii vrânceni în primul trimestru al anului 2024

BULETIN INFORMATIV, 16 aprilie 2024

Stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat, descarcerarea, salvarea persoanelor și animalelor aflate în pericol, asanarea terenurilor de muniție rămasă neexplodată reprezintă doar câteva exemple, dintre cele 2089 de misiuni desfășurate de salvatorii vrânceni, în primul trimestru.
Astfel, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale, în 1202 cazuri. Cele mai multe solicitări au fost preluate de paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani (510 cazuri), urmând apoi Secția de Pompieri Adjud (312 cazuri), Stația de Pompieri Panciu (228 cazuri) și Secția de Pompieri Vidra (152 cazuri).
De asemenea, echipajele de stingere au acționat pentru lichidarea a 205 incendii, din care 102 la vegetație uscată, mărăciniș, vegetație ierboasă înaltă și litieră și 80 la gospodăriile populației, principalele cauze fiind: foc deschis în spații deschise; instalații electrice defecte; fumatul, coș, burlan de fum defect sau necurățat.
Totodată, echipajele de descarcerare au intervenit în 22 de misiuni, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii militari au mai acționat în: 70 de situații privind asistența persoanelor, deblocări de uși, înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, asigurare/supraveghere a zonelor pentru prevenirea situațiilor de urgență, 9 misiuni de sprijin la intervenție, 13 misiuni pirotehnice, 10 misiuni pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții și 239 alte intervenții. Totodată, au fost desfășurate 229 de activități de recunoaștere în teren și 18 exerciții cu forțe și mijloace în teren, care au vizat pregătirea și perfecționarea deprinderilor pentru executarea misiunilor.
În 28 de cazuri, echipajele pompierilor au fost întoarse din traseu, 18 deplasări
s-au efectuat fără a mai fi necesară intervenția salvatorilor, iar 17 solicitări s-au dovedit a fi alarme false.
De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) au intervenit, independent și în cooperare cu serviciile profesioniste pentru situații de urgență (ISU) în 90 de cazuri.
Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, dinamica evenimentelor din teren, fiind atent monitorizată de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns și asigurarea cooperării permanente cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, cu operatorii de utilități publice, precum și cu Serviciile Voluntare/Private pentru Situații de Urgență (SVSU/SPSU), cărora le mulțumim pentru buna colaborare.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență̆ pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, din App Store și Google Play.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?