Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Școala gimnazială cu clasele I-VIII Cotești, modernizată

Școala gimnazială cu clasele I-VIII din Cotești va fi reabilitată, extinsă, modernizată și dotată corespunzător. De asemenea, va fi împrejmuită. Primăria Cotești a scos la licitație, pe SEAP, un proiect de investiții în acest sens, licitația fiind câștigată de societatea Conbeta din Focșani. Valoarea de adjudecare a investiției este de 729 mii lei. Conform informațiilor de pe SEAP, constructorul va asigura: elaborare servicii de proiectare la faza: proiect tehnic, detalii de execuție, caiete de sarcini, documentație tehnică autorizație de construire, documentație pentru avize și acorduri (P.T. + D.E. + C.S. + D.T.A.C. +D.A.A.); servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe toată perioada de execuție a lucrărilor.

Primăria Cotești mai are în derulare un proiect ce vizează extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Școlii gimnaziale Nicolae Rădulescu, din satul Budești. Valoarea investiției este estimată la 4,7 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. „În comună s-a întors un număr mare de tineri, care au fost plecați în străinătate, care și-au întemeiat familii și care sunt ocupați în diverse activități. Acești tineri, fiind și părinți și luând contact cu condițiile de educație din țările din vestul Europei, și-au ridicat așteptările în ceea ce privește condițiile materiale și de instrucție și educație de care trebuie să beneficieze copiii lor“, se arată în prezentarea proiectului.

Astfel, după implementarea proiectelor, elevii vor beneficia de spații pentru educație și joacă adecvate, dotate cu mobilier modern și ergonomic. De asemenea, va fi construită și o sală de sport, unde se vor desfășura activitățile specifice orelor de educatie fizică și sport, dar și festivități școlare.

De asemenea, Primăria Cotești mai are în derulare și un proiect ce vizează asfaltarea mai multor drumuri locale. Este vorba de reabilitarea și asfaltarea a aproximativ 8 kilometri de drumuri locale, valoarea totală estimată a investiției fiind de 4,3 milioane de lei. Lucrările constau în scarificarea şi reprofilarea mecanică cu autogrederul a împietruirii existente, realizarea stratului de balast cu compactare mecanică, realizarea stratului de piatră spartă amestec cu compactare mecanică, conform normelor tehnice în vigoare, realizarea stratului de legătură din mixtură asfaltică, turnarea stratului de uzură. Vor fi realizate podeţe transversale tubulare, podeţe laterale tubulare, șanțuri de preluare a apelor pluviale, etc.

În cadrul acestui proiect vor fi asfaltate mai multe drumuri comunale din satele Coteşti, Valea Coteşti și Budeşti, pe o lungime totală de aproximativ 8 kilometri. Este vorba de asfaltarea drumurilor comunale DC 148 B, DC 149, DC 149 H, dar şi a străzilor Dreptăţii, Trandafirilor, Cenuşari, Zefirului, Eternităţii, Credinţei, Izvor, Răzoare, Răsăritului din satele mai sus menţionate.

De reținut că tot pe raza comunei Coteşti a început, încă de anul trecut, asfaltarea a 6 kilometri de drumuri de exploatare agricolă. Valoarea lucrărilor este de 3,5 milioane de lei. Lucrările constau şi în acest caz în balastare şi asfaltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?