Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Spike Lee speră că Donald Trump va viziona „BlacKkKlansman”, un film despre Ku Klux Klan

Regizorul Spike Lee a spus că îşi doreşte ca preşedintele american Donald Trump să vizioneze cel mai recent film al lui, „BlacKkKlansman”, un lungmetraj plin de pasiune, tensionat, dar care conţine adeseori şi secvenţe amuzante, dedicat evoluţiei relaţiilor rasiale din Statele Unite de-a lungul deceniilor, informează Reuters. Filmul „BlacKkKlansman”, bazat pe povestea reală a unui poliţist afro-american care a reuşit să se infiltreze în Ku Klux Klan (KKK) în anii 1970, va fi lansat vineri în cinematografele nord-americane. Spike Lee spune că a ales ca filmul lui să fie lansat special în acest weekend, pentru a marca înfruntările violente de anul trecut dintre susţinătorii tezelor despre supremaţia rasei albe şi protestatarii antirasişti ce au avut loc în oraşul Charlottesville din statul Virginia, în urma cărora o femeie a murit.

Donald Trump a generat un val de critici în 2017 după ce a învinovăţit ambele tabere pentru violenţele comise în timpul acelui miting. Înregistrări video din timpul înfruntărilor au fost incluse în filmul regizat de Spike Lee. „Vreau ca tipul de la Casa Albă să îl vadă. Totuşi, nu-i voi spune numele”, a declarat regizorul american pentru Reuters Television, cu ocazia premierei peliculei sale, ce a avut loc în Beverly Hills miercuri seară. „Atunci când am văzut un act oribil de terorism domestic, comis pe teritoriul Americii, am ştiut imediat că voiam să fac acest film”, a adăugat cineastul, referindu-se la evenimentele din Charlottesville.

Actorul Topher Grace, care îl interpretează pe David Duke, liderul Ku Klux Klan din anii 1970, a spus că actorii din distribuţie şi membrii echipei de producţie au fost uluiţi în timpul filmărilor de relevanţa pe care pelicula o are în perioada actuală. Lungmetrajul „BlacKkKlansman”, din a cărui distribuţie fac parte şi alţi actori cunoscuţi, precum Alec Baldwin, Adam Driver şi John David Washington, a primit recenzii elogioase din partea criticilor de film şi a înregistrat un procentaj foarte rar – 100% recenzii pozitive – pe site-ul agregator Rotten Tomatoes.

Mai mulţi critici de specialitate au spus că „BlacKkKlansman” este cel mai bun film regizat de Spike Lee în ultimii ani. The New York Times afirmă că pelicula reprezintă „o confruntare furioasă, amuzantă, sinceră şi strălucită cu adevărul”. „Este un ceas care sună alarma în mijlocul unui coşmar istoric”, au adăugat criticii de la prestigiosul cotidian american.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?