Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Minunile vin de la oameni! Vrânceanul care își crește singur cei patru copii, rămași fără mamă, ajutat de voluntari

Zi de zi ne promitem să fim mai buni, să dăruim și să ne ajutăm aproapele. Din păcate, grijile cotidiene, stresul, problemele și neajunsurile ne fac să uităm ce ne-am promis, ce am promis. Din fericire, sunt și oameni care, în pofida grijilor de zi cu zi, aleg să facă voluntariat, aleg să dăruiască și să fie acolo unde Dumnezeu, comunitatea și sistemele abandonează vieți.

Acum ceva timp vă povesteam cazul familiei Enache, un tată ce își crește singur cei 4 copii. Povestea lor o puteți reciti accesând https://bit.ly/2MAQkZO

Un tată ce aleargă zilnic pentru a pune hrană pe masă, haine peste niște trupuri firave și speranța pentru patru suflete. Mai mult de atât, unul din cei 4 copii, Vasilică, a suferit o intervenție chirugicală în care i-a fost extirpat unul dintre rinichi, iar cu un copil bolnav și cu o mamă absentă nevoile cresc.

Le-am scris povestea, s-au lăsat descoperiți în fața dumneavoastră și nu a fost în zadar. Cazul a fost preluat și de Asociația Hope and Love for Life, astfel am reușit cu ajutorul oamenilor cu suflet și al voluntarilor, să le facem povestea mai frumoasă, să mai presărăm din loc în loc culoare, bucurie și un pic de magie. Oamenii se adună laolaltă la fapte bune. Am reușit să le luăm o mașină de spălat, un pat supraetajat pentru cei mici și saltele, am primit o canapea extensibilă, mobilă de bucătărie, alimente, haine, lenjerii, tacâmuri și cam toate cele necesare.

A fost o mobilizare extraordinară, au fost oameni care au donat bani, bunuri, timp și dragoste. Din păcate, toate bunurile oferite cu drag și din dragoste pentru aproape, au ajuns într-o casă bătrânească, într-o casă cu lut pe jos, în 3 camere în care tavanul stă să cadă din moment în moment. Nea Ioan a prins curaj și încearcă să renoveze, să toarne o șapă, să pună câteva plăci de rigips și să transforme cu ajutorul semenilor, o casă bătrânească, în ACASĂ pentru copiii lui, care deși lipsiți de iubirea mamei, sunt niște copii care nu și-au pierdut încă zâmbetul, copilăria și încrederea în oameni.

Nevoile lor încă nu s-au sfârșit, au nevoie în continuare de noi, le vom fi negreșit alături.

Vă povesteam, de asemenea, în articolul trecut, că nu erau racordați nici măcar la sistemul de potabilă, dar între timp, primarul comunei Străoane s-a ocupat și a demarat lucrările, iar acum Nea Ioan și cei 4 copii ai lui, se pot bucura de apă potabilă ca toți ceilalți locuitori ai comunei.

Pe această cale, îi mulțumesc domnului primar Vasile Zbirciog.

Cei care doresc să le fie în continuare alături, o pot face negreșit fie prin intermediul Asociației Hope and Love for Life, fie mergând direct la ei în satul Străoane, Comuna Străoane, Județul Vrancea.

ASOCIAȚIA HOPE AND LOVE FOR LIFE

CONT IBAN: RO61BTRLRONCRT0447594001

Deschis la Banca Transilvania

Dar din dar se face zâmbet

Mulțumesc pentru implicare și colaborare: Camelia Avram, Oana Raluca Tiglea, Florentina Ciobotaru,  Doina Mustățea, Corina Vrabie, Aida Doagă, Teofana Gineață, Familia Gașpar, Liliana Myers, Chiriac Monica și Vivi Violeta; de asemenea, tuturor voluntarilor și donatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?