Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Festival Național de poezie „Emil Botta” la Adjud

Cea de a V-a ediție a Festivalului național de poezie ”Emil Botta” va avea loc în zilele de 13 și 14 octombrie 2018, la Casa de Cultură ”Tudor Vornicu” din Adjud. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură din Adjud, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România Filial Sud – Est. Ediția din acest an are loc, după o absență de trei ani, prin grija profesorilor Ion Catană, șeful Casei de Cultură din Adjud, și Paul Spirescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România. ”Festivalul este la a V-a ediție, după o absență de trei ani de zile. Îi așteptăm pe tinerii scriitori să vină să își prezinte lucrările în cadrul concursului. Scopul festivalului este descoperirea și promovarea tinerilor creatori de poezie”, a spus pentru Monitorul de Vrancea, îndrăgitul scriitor Paul Spirescu.

Potrivit informațiilor furnizate de organizatori, la concurs pot participa autori care nu au depășit vârsta de 30 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial și nu au obținut premii la edițiile precedente ale concursului. Sunt acceptate minim cinci și maxim zece poezii, în cinci exemplare fiecare, scrise la un rând, font Times New Roman, dimensiuni 12, obligatoriu diacritice. Lucrările dactilografiate în cinci exemplare și pe suport CD sau DVD vor fi trimise pe adresa Casa de Cultură ”Tudor Vornicu”, municipiul Adjud, strada Libertății, nr.7, cod poștal 625100, cu mențiunea pentru Festivalul concurs de poezie ”Emil Botta”.

Lucrările pot fi trimise până la data de 20 septembrie 2018. Ele vor purta, în loc de semnătură, un motto ales de autor. În coletul poștal va fi introdus un plic închis, care va avea același motto și va conține un CV al autorului. Se va specifica numele și prenumele acestuia, mottou-ul pus pe plicul mic și grupajul de poezii, locul și data nașterii, studii absolvite, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon și eventual adresa electronică. Acest plic va fi deschis după jurizarea și stabilirea premiilor.

Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul festivalului ”Emil Botta”. Laureații vor fi anunțați până la data de 5 octombrie, pentru a fi prezenți la festivitatea de premiere, care va avea loc la Casa de Cultură din Adjud. Juriul concursului va fi alcătuit din scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

Se vor acorda premii în bani, diplome și medalii astfel: premiul I și trofeul România Centenară, premiul II cu diplomă și medalie, premiul III cu diplomă și medalii. Juriul își va rezerva dreptul de a redistribui anumite premii. În funcție de posibilități, vor fi acordate și premii ale unor reviste literare. Informații suplimentare privind premiile se pot găsi pe www.adjud.ro.

Organizatorii vor asigura cazarea, transportul și masa invitaților. Relații suplimentare pot oferii profesorii Ion Catană, șeful Casei de Cultură, și profesorul Paul Spirescu, organizator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?