Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Rugby – Juniorii Focșaniului, la prima zi de pregătire!

Rugbiștii juniori ai Liceului cu Program Sportiv vor începe campionatul în plină toamnă – în ultima săptămână a lui septembrie. Până atunci mai sunt aproape două luni, timp în care profesorii antrenori Romeo Păun și Cătălin Răileanu vor lucra pentru aducerea echipelor U 18 și U 14-U15 la nivelul care să le permită o bună evoluție în competițiile naționale.

Jucătorii U 18 se vor antrena la Focșani până la 17 august, după care vor merge pentru un stagiu de pregătire montană la Vatra Dornei. Pentru 7-9 septembrie, rugbiștii focșăneni au programată participarea la ”Memorialul Mihai Naca” la Constanța alături de celelalte formații U 18 din țară. Va fi o veritabilă testare a stadiului de pregătire la care au ajuns echipele din această categorie de vârstă înaintea începerii campionatului, o trecere în revistă a potențialului rugbiului românesc U 18.

La reunirea de ieri, pe stadionul Tineretului, a lotului juniorilor mari ai Focșaniului a venit și Sergiu Puescu, jucătorul împrumutat pentru finalul sezonului trecut, la CSM București, cu care a câștigat medalia de bronz a Campionatului Național U 17. Sergiu, care este component al lotului național al României, va juca în sezonul viitor pentru ehipa LPS Focșani unde a venit după ce a început rugbiul la Sevens Focșani. Sergiu Puescu a fost la selecția națională de la Bârlad, în iulie, împreună cu colegii săi Daniel Olaru, Adrian Tusluc și Dragoș Prepeliță. Urmează ca la Baia Mare să aibă loc o nouă acțiune de selecție, dar lista cu sportivii convocați nu a fost comunicată de FR Rugby. Selecția – și stagiul de pregătire – de la Baia Mare va începe la 19 august, ceea ce înseamnă că posibilii selecționați de la Focșani să nu meargă în cantonamentul de la Vatra Dornei. Profesorul Romeo Păun mi-a spus că nu va fi o problemă pentru că la stagiul de la Baia Mare sportivii vor face pregătire foarte bună, similară celei pe care o vor face colegii lor în cantonametul montan.

Juniorii U 14-U15 se vor antrena doar la Focșani, urmând să participe la Memorialul Viorel Ion, de sâmbătă, 18 august, cu începere de la ora 9:00, competiție la care vor lua parte zece formații de minirugbiști din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?