Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Scandal la liceu: doi elevi s-au bătut, scuipat și înjurat, unul dintre ei a ajuns la spital

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr de 18 ani, din comuna Dumbrăveni, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La momentul comiterii faptei, adică în vara anului 2016, tânărul era elev la un liceu din Focșani.

Conform rechizitoriului, în timp ce se afla în incinta unității de învățământ, inculpatul l-a lovit cu pumnul în față pe un alt elev. Lovitura a fost una foarte puternică, victima având nevoie de 60-65 de zile de îngrijiri medicale. În urma loviturii primite, acesta a suferit un traumatism cranio-facial cu dublă fractură de mandibulă.

Elevii erau în pauză și se aflau la etajul III al clădirii liceului. Între ei a izbucnit un conflict spontan. Mai întâi, cei doi s-au scuipat și și-au adresat expresii și cuvinte jignitoare, după care inculpatul a lovit victima, în timp ce aceasta cobora scările.

Din declarații a rezultat că, inițial, persoana vătămată ar fi lovit cu palma peste cap un alt elev, moment în care a intervenit inculpatul. Acesta din urmă ar fi început să-l înjure și să-l scuipe pe tânărul pe care apoi l-a lovit. Victima nu s-a lăsat nici ea mai prejos și i-a răspuns inculpatului cu aceleași „cuvinte frumoase”, iar de aici și până la bătaie nu a mai fost decât un pas. Inițial conflictul părea că s-a stins, dar în timp ce victima cobora scările pentru a ajunge la etajul inferior, a fost lovită de inculpat.

După scandal, partea vătămată a mers la oră, iar în pauza următoare, pentru că se simțea rău, s-a învoit de la conducerea unității de învățământ pentru a merge la spital. Ajuns la unitatea medicală, tânărul a fost supus mai multor investigații, în urma cărora s-a stabilit că lovitura primită a fost serioasă, fiindu-i fracturată mandibula în două locuri.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul a recunoscut fapta reținută în sarcina sa, iar persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani și urmează să treacă prin faza de cameră preliminară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?