Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Atletism: Claudia Prisecaru, de două ori campioană la 3000 metri obstacole!

  • Sportiva focșăneană a câștigat medaliile de aur la tineret și la senioare

Claudia Prisecaru, atleta de la CSM Focșani 2007, a început să domine cu autoritate proba de 3000 metri obstacole în țară la toate categoriile de vârstă! În finala Campionatului Național de atletism pentru seniori și tineret de la Pitești, joi, la capătul cursei începute la ora 21.30, și încheiate în 10:07.77, Claudia a câștigat titlul de campioană atât la tineret cât și la senioare! Următoarea clasată, Adelina Paulina Bălțoi de la Pandurii Târgu Jiu a încheiat cursa în 10:43.71!

Victoria de la naționale se adaugă celei obținute în urmă cu câteva zile, în aceeași cursă, la Campionatul Balcanic de la Stara Zagora, în Bulgaria.

Claudia Prisecaru, care a alergat fiind răcită, își propusese ca în cursa de la Pitești să îndeplinească și baremul pentru Campionatul European de senioare de la Berlin, din luna august. Nu a reușit pentru că i-a lipsit concurența, așa cum se întâmplase și la Balcaniadă!

Despre cursa Claudiei la 3000 metri obstacole de la Campionatul Național, antrenorul ei de la Lotul Olimpic pentru tineret, profesorul Cristian Orza, mi-a spus: ”După 2000 de metri era foarte bine în graficul pentru barem. Ultima mie de metri, în care a alergat practic de una singură, a fost sub nivelul dorit. Claudia are în picioare în acest moment un timp de 9:30,00, însă mai are de lucrat la mental pentru a-și pune în valoare marele potențial. Apreciez, totuși, că un titlu balcanic la senioare este mai valoros decât o simplă participare la Europene. Are îndeplint, însă, baremul pentru Campionatul European de Tineret de anul viitor”. În 2017, Claudia Prisecaru a terminat pe locul al patrulea Campionatul European de tineret, performață ce poate fi îmbunătățilă în 2018.

Vineri seară, începând cu ora 20.30, Claudia a alergat în proba de 5000 metri, păstrând o foarte mică șansă pentru îndeplinirea baremului pentru Europenele de senioare în acestă probă – 15:40.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?