Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Școlile din Adjud, la standardele impuse de ISU

Primăria Adjud a scos la licitație serviciile de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Școala gimnazială «Angela Gheorghiu» Adjud“. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 404 mii lei.

Administrația publică adjudeană a scos la licitație toate contractele din cadrul proiectului „Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu“ pentru mai multe unități școlare din localitate. Proiectul are o valoare de peste 9 milioane de lei și va consta în efectuarea unor lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu la unități școlare din oraș. În cadrul proiectului „Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu“ pentru mai multe unități școlare din Adjud vor fi realizate următoarele investiții: Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Colegiul Naţional „Emil Botta“, Municipiul Adjud, judeţul Vrancea – 965,771.18 lei; Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş“ – 1,337,135.25 lei; Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Şcoala gimnazială „Angela Gheorghiu” – 475,357.21 lei; Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Şcoala gimnazială „Mareşal Alexandru Averescu” – 895,241.53 lei; Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Şcoala gimnazială „Mihail Armencea” – 482,938.66 lei; Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Şcoala gimnazială „Principele Radu” – 477,433.59 lei; Reabilitare clădire Grădiniţa cu program prelungit nr. 4, Municipiul Adjud, judeţul Vrancea, în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare şi autorizaţiei ISU – 4,815,405.21 lei. „Sunt proiecte pentru efectuarea unor lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu la unități școlare din oraș, unități școlare care nu sunt autorizate ISU pentru că nu corespund prevederilor legale în vigoare“, a precizat primarul Constantin Armencea.

Conform legilor în vigoare, autorizaţiile de securitate sunt obligatorii pentru clădirile ce aparțin autorităților publice locale și centrale, ce au o arie desfășurată mai mare sau egală cu 600 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?