Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Fotbal, Cupa României: Duel al orgoliilor Ciorăși – Focșani!

  • Miercuri, 1 august, de la ora 17.30, Sportul – CSM 2007

Comitetul de Urgență al FR Fotbal a stabilit, în ședința din 17 iulie, iar informația a fost publicată pe site-ul federației miercuri, 25 iulie, ca în prima etapă națională a Cupei României să intre 42 câștigătoare ale fazei județene a Cupei României și 26 de formații din Liga a III-a. Între acestea se află și formațiile vrâncene Sportul Ciorăști, în calitate de câștigătoare a Cupei, și CSM Focșani 2007, din Liga a III-a, care vor juca, așa cum spune programarea generală, miercuri, 1 august. Meciul urmează să se dispute pe terenul echipei de ligă inferioară, adică Sportul Ciorăști.

Aparent, pentru focșăneni nu va fi foarte dificil să treacă în etapa a doua a Cupei României, pentru că are un an de experiență în Liga a III-a și la ora întâlnirii va fi parcurs trei săptămâni de pregătire. De partea cealaltă, ciorăștenii nu vor avea la dispoziție decât câteva zile pentru antrenamente. În realitate, va fi un meci al orgoliilor, în care fotbaliștii Ciorăștiului, mulți, experimentați, foști colegi de echipă cu cei ai Focșaniului, vor da tot ce pot pentru a arăta că sunt de cel puțin același nivel fotbalistic. Va fi cu siguranță o dispută ce merită văzută și în care, dacă nu vor să aibă parte de o surpriză neplăcută, focșănenii vor fi nevoiți să joace cel mai bun fotbal al lor!

Partida se va încheia după 90 de minute dacă este o învingătoare. În caz de egalitate, după timpul regulamentar, vor urma prelungirile și dacă egalitatea va persista, vor fi executate lovituri de departajare.

Conform, regulamentului, până în faza șaisprezecimilor, echipa gazdă are obligația să asigure toate costurile de organizare, cu excepția arbitrajului, care va fi achitat în proporție de 50 la sută de fiecare echipă. Însă, la joc, formația gazdă urmează să achite integral costul arbitrajului urmând ca oaspeții să achite ulterior către gazde jumătate din valoare.

Regulamentul aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018 precizează ”în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?