Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Accidentul transmis live pe Facebook: trei dintre tineri erau veri; polițiștii fac cercetări

Teribilismul și neatenția au provocat moartea a doi tineri și rănirea altor doi, după ce mașina în care se aflau a intrat joi seara într-un cap de pod pe DN2 E85. Trei veri, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, din comuna Slobozia Bradului, și un tânăr în vârstă de 18 ani, din Odobești, s-au urcat joi seara într-un autoturism Opel Astra, pentru o plimbare care avea să fie cea din urmă, pentru doi dintre ei. Cei patru tineri transmiteau live pe Facebook în momentul în care a avut loc accidentul. Intrând pe contul pe Facebook al unuia dintre tineri, se vede în imagini cum cei patru tineri se pregăteau ”să decoleze”. Șoferul spune: „puneți centura, că începe aventura”, dar e singurul care poartă centură de siguranță. În timp ce conducea, tânărul șofer regla și poziția telefonului cu care se făcea transmisiunea pe Facebook. La final, se aud strigătele tinerilor. După ce a părăsit partea carosabilă, mașina în care se aflau cei patru a rulat prin șanț aproximativ 25-30 de metri, apoi s-a oprit într-un cap de pod. Acul kilometrajului s-a oprit la 90 km/oră.

În urma impactului deosebit de puternic cu capul de pod, minorul de 14 ani din Slobozia Bradului și tânărul de 18 ani din Odobești, pasageri pe locurile din dreapta-față și dreapta-spate, au suferit traumatisme severe și au fost declarați decedați la Spitalul Județean de Urgență. Conducătorul auto, în vârstă de 19 ani, din Slobozia Bradului și vărul său în vârstă de 17 ani, pasager pe bancheta din spate, au fost răniți. În prezent șoferul se află internat la Terapie Intensivă, iar tânărul de 17 ani la Chirurgie Infantilă. Potrivit unor surse medicale, ambii sunt stabili și în afara oricărui pericol.

Tânărul de 17 ani a recunoscut că șoferul transmitea live pe facebook de pe telefon, în același timp în care și conducea. Conducătorul auto avea permis auto din luna noiembrie a anului trecut. Potrivit polițiștilor, în evenimentul rutier a fost implicat doar autoturismul victimelor. Imediat după producerea accidentului, la fața locului au ajuns câteva zeci de persoane, din Slobozia Bradului, rude ale celor implicați. Rudele au mers în număr foarte mare și la Spitalul Județean. Numărul mare de aparținători ai victimelor a îngreunat cercetarea de la fața locului, după cum ne-au spus sursele noastre.

Comisarul șef Cătălin Stegărescu, șeful Serviciului Rutier Vrancea, a precizat că șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un podeț aflat în partea dreaptă a sensului de mers. Tinerii se deplasau din direcția Buzău spre Focșani. Comisarul șef Stegărescu a mai precizat că polițiștii vor cerceta și faptul că tinerii foloseau telefonul mobil în timp ce se aflau în mașină. „La data de 19.07.2018, în jurul orelor 19:42, pe DN2-E85, la km 158, în afara localității Tâmboiești, conducătorul unui autoturism marca Opel Astra, care se deplasa din direcția Buzău-Focșani, a pierdut controlul volanului, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum și a intrat în coliziune cu un podeț aflat pe partea dreaptă a sensului de mers. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea ușoară a a două persoane și rănirea gravă a alte două persoane, care au primit manevre de resuscitare, iar în jurul orelor 22:00, la Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani acestea au decedat. Victimele probabil nu purtau centurele de siguranță și s-au lovit de habitaclul autovehicului. Urmează să stabilim din cercetări. Cauza a fost neadaptarea vitezei la condițiile de drum, acolo fiind o curbă. Există ipoteze conform cărora aceștia aveau alte preocupări, respectiv foloseau telefonul mobil în timp ce se aflau în habitaclul autovehicului și, de altfel, și conducătorul auto folosea telefonul în timpul mersului. Urmează să stabilim cu exactitate din cercetări” , a declarat comisar-șef Cătălin Stegărescu, șeful Serviciului Rutier Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?