Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Probleme cu tastatura laptopului? E foarte simplu să o schimbi!

Exceptând accidentele și cazurile excepționale, tastatura și touchpad-ul laptopului tău vor fi primele componente care vor începe să se uzeze imediat ce ai început să-l folosești. Nu doar că sunt singurele părți care „se mișcă” dintre componentele actuale ale unui laptop, dar sunt și cele care sunt permanent în contact cu degetele noastre, absorbind mici particule de piele, uleiuri de pe mâini și alte reziduuri, care duc în timp la deteriorarea lor. După aproximativ un an, tastatura laptopului începe să arate foarte uzată.

Tastatura laptop – Oferte

Din fericire, există vești bune. Pentru că e una dintre componentele, din părțile care se deteriorează cel mai adesea, cei mai mulți producători de laptopuri au construit astfel tastaturile, încât să poată fi destul de ușor înlocuite, chiar și acasă, de utilizatori fără prea multă experiență. Touchpad-ul, de cele mai multe ori integrat cu tastatura, poate fi și el înlocuit. Tot ce trebuie să faci este să găsești piese de schimb originale. Din fericire, și aici avem vești bune. Site-urile care vând laptopuri, chiar și la noi, au și o categorie aparte de componente și accesorii pentru acestea. Și cele mai multe modele dispun de tastaturi noi la vânzare. Un exemplu? eMAG!

Tastatura laptop

 

Dacă știi ce și unde să cauți, îți poți face laptopul ca nou pentru o mică parte din cât ar costa înlocuirea lui cu totul.

 

Cel mai bine, după ce-ți cumperi tastatura laptop de schimb, este să apelezi la un service specializat, cu atât mai mult dacă nu ai cunoștințe necesare de demontare a unui astfel de device. Evident, te va mai costa o mică sumă manopera, pe lângă banii dați pe tastatura laptop, dar tot e un cost suportabil, față de schimbarea laptopului cu totul. Dacă dorești să economisești acești bani și să te aventurezi tu în schimbatul tastaturii și/sau a touchpad-ului, stai liniștit. Există soluții! Internetul e plin de tutoriale pentru astfel de întreprinderi. Îți trebuie doar o șurubelniță sau mai multe, în funcție de tipurile și numărul șuruburilor de pe laptop. Și, evident, piesele sau piesa de schimb, adică tastatura laptop nouă și/sau touchpad-ul.

Tastatura laptop vechi

În cel mai rău caz, dacă ai un model mai vechi de laptop, pentru care nu se mai găsesc cu ușurință piese de schimb și accesorii pe site-urile marilor retaileri, poți apela la site-urile de anunțuri. Poți cumpăra de pe Olx sau Okazii aproape orice fel de tastatură laptop. La urma urmei, dacă e un model mai vechi, poți cumpăra chiar un laptop similar, cu totul, la un preț chiar decent, dacă e și defect. Și îl poți folosi pentru piese de schimb la propriul tău laptop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?