Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Șahiștii cei mai mici și-au luat ”la revedere” de la grădiniță printr-un concurs!


A devenit o tradiție ca la sfârșitul anului de învățământ copiii de grădiniță să se întreacă într-un concurs de șah denumit sugestiv „La revedere, grădiniță!”,rezervat numai lor, câștigătorul fiind declarat șeful promoției. În acest an, ajuns la a șaptea ediție, concursul s-a desfășurat pe parcursul mai multor zile în sălile de la Sala Polivalentă. Competiția a fost inițiată la sfârșitul anului preșcolar 2011 – 2012 de  Adrieana Soare, responsabila cercului de șah de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 23 Focșani.
Reamintim că șefii promoțiilor în primii șase ani au fost Mihnea-Iustin Baciu în ediția inaugurală 2012, George-Călin Ioniță în ediția 2013, Sebastian- Mihail Potlog în ediția 2014, Matias-Ioan Negoiță în ediția 2015, David-Mihai Andrei în ediția 2016 și Ana-Maria Apostu (prima și deocamdată singura fată șefă de promoție) în ediția 2017. Toți șase au început cu bine cariera sportivă și sunt printre cei mai buni șahiști ai județului, fiecare la categoria lui de vârstă. Aproape toți au participat neîntrerupt și frecvent la pregătire și doresc să se afirme în frumosul și beneficul sport al minții: șahul.
În acest an au participat 16 copii de la Grădinița Nr.18 Focșani, Grădinița Nr 7 Focșani, Centrul de Zi „Maria – Ajutorul Copiilor”, Grădinița Nr. 16 Focșani,
 Grădinița   Nr. 23 Focșani, Grădinița Nr. 2 Focșani, Grădinița Nr. 19 Focșani, Grădinița Nr. 13 Focșani etc., dar numărul copiilor de grădiniță care au frecventat mai mult sau mai puțin cursurile de șah pe parcursul anului a fost dublu.
Noul șef de promoție a devenit Andrei-Filip Toia, care a intrat
în posesia trofeului. Pe locul al II-lea, medaliat cu argint, a terminat, Alexandru-Åžtefan  Tudor. Pe locul al III-lea s-a clasat  Răzvan-Ionuț Ilie, care a câștigat medalia de bronz. Pe locurile al IV-lea și al V-lea s-au clasat în ordine Maria Georgescu-Apostu  și  Maria-Sara Sandu, care au intrat în posesia medaliilor pentru locul I și locul al II-lea la fete. Pe locul al VI-lea s-a clasat Ion-Alexandru Andrei, care a obținut medalia oferită celui mai bun dintre copii născuți după 31 decembrie 2012. Pe locurile al VII-lea și al VIII-lea, la mica diferență, s-au clasat Miruna Doboș și David-Åžtefan Cîrnu, cu specificația că ultimul putea acumula mai multe puncte dacă s-ar fi prezentat și la ultimele runde.
    În continuare, participanții din a doua jumătate a clasamentului vor fi prezentați nu în ordinea locurilor din clasament, care este relativă și nu suficient de conformă cu valoarea și perspectiva, ci în ordine alfabetică: Alexandra-Maria Caragață, Ioana Dumitrașcu, Ianis-Mihai, Ignat-Foca, David-Andrei Mihai, (mezinul concursului),  Andreas Modreanu, Albert Nechifor, Ion-Luys Popa, Melisa-Alexandra Tânjală.
În premieră, la această ediție pentru înmânarea trofeului și a medaliilor au
fost invitați ultimii doi șefi de promoție. Trofeul i-a fost înmânat noului șef de
 promoție de Ana-Maria Apostu, șefa de promoție de anul trecut, iar medaliile au
 fost înmânate de David-Mihai Andrei, șeful de promoție de acum doi ani. Nu este greu de înțeles că emoțiile cele mai mari ale lui David au fost atunci când a
înmânat medalia pentru fratele său, căruia i-a urat ca peste un an să primească
trofeul.
Deoarece conducerea CSM Focșani 2007 acordă o mai mare atenție activității de masă în rândul copiilor și juniorilor șahiști de perspectivă, această competiție se va înscrie, începând cu anul 2019, în Planul de activități al clubului și al Direcției Județene de Sport și Tineret Vrancea, chiar dacă la competiție vor participa mulți copii nelegitimați sau insuficient de bine inițiați.

    Anton SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?