Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

MApN organizează pe 14 iunie un eveniment pentru sensibilizarea publicului faţă de donarea de sânge


Ministerul Apărării Naționale organizează joi, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un eveniment special pentru a-i sensibiliza pe angajații MApN, dar și opinia publică, față de actul donării benevole de sânge și de creștere a adresabilității, în contextul schimbării de mentalitate față de acest gest de mare responsabilitate socială. „MApN se alătură, în acest mod, campaniei lansate în acest an de Organizația Mondială a Sănătății sub deviza ‘Fii solidar! Donează sânge! Dăruiește viață!'”, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) transmis marți.
Astfel, joi, între orele 7,30 și 10,00, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină a Ministerului Apărării Naționale va avea loc o acțiune de donare de sânge de către membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, studenți ai Institutului Medico-Militar și angajați din SUUMC, iar între orele 7,30 și 10,30, personalul UM 01961 Otopeni va dona sânge, la sediul unității. „Tot joi, între orele 9,00 și 13,00, în Parcul Regele Mihai I va avea loc o acțiune de donare de sânge la care este invitat publicul larg, în cadrul evenimentului de amploare care sărbătorește și recunoaște eroul social – donatorul de sânge. Pentru prima dată, Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN va fi co-organizator în spațiul public, alături de Institutul Național de Hematologie Transfuzională și Centrul de Transfuzie Sanguină București”, se arată în comunicat.
Pe 14 iunie, la ora 11,00, tot în Parcul Regele Mihai I va avea loc o conferință de presă organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină București, eveniment susținut de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir”, Asociația Invinctus România, Asociația Studenților în Medicină Militară și comunitatea de donatori implicați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?