Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

POLIȚIST de la „mascaţi” cu PICIORUL RUPT, după ce a încercat să prindă un bărbat condamnat la închisoare


    Un polițist de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a avut nevoie de 70-80 de zile de îngrijiri medicale după ce a fost ultragiat de un bărbat de 33 de ani din comuna Reghiu. Fapta a fost comisă în dimineața zilei de 4 august 2017, iar acum agresorul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.
    Conform rechizitoriului, la data amintită, cu ocazia unei acțiuni de prindere a inculpatului, acesta l-a ultragiat pe luptătorul SAS, moment în care polițistul a căzut la pământ, suferind leziuni la piciorul stâng, leziuni pentru a căror vindecare i s-au acordat 70-80 zile de îngrijiri medicale.
    În urma anchetei s-a stabilit că pe numele inculpatului a fost emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. El fusese condamnat la o pedeapsă de 1,6 ani de închisoare de magistrații de la Judecătoria Focșani pentru o infracțiune la regimul rutier. După ce hotărârea a rămas definitivă, inculpatul nu a putut fi dus la penitenciar în vederea executării pedepsei întrucât se sustrăgea constant. El obișnuia să se ascundă în pădurile din apropierea casei sale, dintr-un sat al comunei Reghiu.
    În dimineața zilei de 4 august, politiștii de la Odobești au organizat o nouă acțiune de prindere a acestuia, acțiune la care au participat și mai mulți luptători de la SAS. Oamenii legii au ajuns la fața locului și au încercuit locuința bărbatului, după care acestuia i-au fost adresate somațiile legale. Bărbatul nu s-a supus, motiv pentru care polițiștii au continuat să-l someze. Nu s-a supus somațiilor nici de această dată și pentru a-și asigura scaparea, a ieșit în fugă din locuință și a sărit peste două garduri cu scopul de a se face nevăzut. În momentul în care a sărit cel de-al doilea gard, inculpatul a fost întâmpinat de polițist. Nu l-a speriat nici acest lucru și a vrut în continuare să scape, moment în care l-a împins pe mascat, iar acesta din urmă s-a lovit de un leț din lemn. În continuare, polițistul ultragiat a reușit să-l ia pe inculpat în brațe cu scopul de a-l imobiliza. În rechizitoriu se arată că în acel moment inculpatul s-a zbătut, iar polițistul, în „lupta” cu bărbatul, s-a dezechilibrat și a căzut, suferind o dublă fractură de maleolă la piciorul stâng.
    Văzând ce se întâmplă, ceilalți politiști au sărit în ajutorul colegului lor și, totodată, l-au și imobilizat pe inculpat, acesta fiind dus apoi la penitenciar pentru ispășirea pedepsei. Polițistul a declarat că se constituie parte civilă în dosar, urmând să precizeze la instanță suma.
    Inițial, inculpatul nu a recunoscut fapta, după care a revenit asupra declarației, spunând că așa s-au petrecut evenimentele și că regretă cele întâmplate.
    Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani, urmând să treacă prin faza de Cameră Preliminară și apoi să înceapă judecata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?