Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Dineu caritabil pentru reconstrucţia chiliilor de la Mănăstirea Vărzăreşti


    Aproximativ 100 de persoane au participat, marți seară, la dineul organizat la Casa Armatei din municipiul Focșani de Consiliul Județean Vrancea, în cinstea zilei de 6 august. Dineul a avut și un scop caritabil, respectiv strângerea de fonduri pentru reconstrucția chiliilor de la Mănăstirea Vărzărești. În urma dineului s-a strâns suma de 20.000 de lei (200 milioane lei vechi).
 Casa Armatei din Focșani a găzduit, marți seară, dineul caritabil organizat de Consiliul Județean Vrancea cu ocazia Zilei Eroilor și care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru reconstrucția chiliilor de la Mănăstirea Vărzărești, care au ars în incendiul ce a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie. La dineu au participat aproximativ 100 de persoane, respectiv oameni de afaceri, parlamentari, directori de instituții publice, reprezentanți ai mass-media locale și reprezentanți ai Garnizoanei Focșani. 
 La eveniment au mai luat parte președintele Federației Europene a Cluburilor și Asociațiilor UNESCO, Daniela Popescu și reprezentanții din Missolonghi, Grecia, propotopul din Focșani, părintele Oscar Frunză, dar și maica stareță a Mănăstirii Vărzărești, Juvenalia Lupu. Părintele și maica stareță au participat cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinției Sale, Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. „Năpasta abătută asupra acelui loc binecuvântat de Dumnezeu – Mănăstirea Vărzărești – a impresionat și continuă să impresioneze și cred că acest lucru este cel mai important, căci dincolo de neputință rămân speranța și solidaritatea! În această seară, dumneavoastră, oamenii prezenți în această sală, întruchipați speranța pentru Mănăstirea Vărzărești și, înainte de a vă invita să faceți donații pentru reconstrucția chiliilor, aș dori să mulțumesc domnului Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea pentru că a avut inițiativa acestei colecte destinate ajutorării Mănăstirii Vărzărești, dar și pentru că a făcut posibil ca acest eveniment să aibă loc”, a declarat directorul Direcției Județene de Cultură Vrancea, Traian Negulescu.
 La rândul său, protopopul Oscar Frunză a ținut să mulțumească președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR,  Marian Oprișan pentru implicarea în ceea ce privește reconstrucția mănăstirii. 
 Donațiile au fost făcute direct maicii starețe a Mănăstirii Vărzărești, care a ținut să precizeze că orice ajutor destinat lăcașului de cult este binevenit și pe viitor. „Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în aceste momente grele. Noi îi vom pomeni în toate rugăciunile care se fac la mănăstire. Suma de bani strânsă o vom folosi pentru a procura materialele necesare pentru refacerea chiliilor distruse în incendiu”, a spus maica stareță, Juvenalia Lupu.
             Contul în care se pot face donații 
 În noaptea de 22 spre 23 iulie, chiliile Mănăstirii Vărzărești au ars din temelii. Vâlvătaia a putut fi observată inclusiv din sat, care este la o distanță de aproximativ 3 kilometri de lăcașul de cult. Oamenii au venit într-un suflet spre mănăstire pentru a da o mână de ajutor. Totodată, au fost anunțați și pompierii, care au plecat la fața locului cu trei mașini de intervenție.
 Persoanele care pot ajuta cu bani, cu materiale de construcții sau cu alimente pot merge direct la mănăstire. De asemenea, pot face donații în contul deschis la BCR Sucursala Focșani: RO59RNCB0267072266060001. Maica stareță, Juvenalia Lupu, poate fi contactată la numărul de telefon 0753.10.35.54.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?