Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Concursul de book-trailere Boovie Festival, astăzi, la Sala Balada din Focșani


Luni, 14 mai 2018, începând cu ora 15.30, va avea loc la Sala Balada din Focșani a treia ediție a Concursului de book-trailere Boovie Festival. Concursul este organizat de Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani în parteneriat cu ISJ Vrancea și este dedicat elevilor de liceu, care vor participa în concurs cu trailere realizate după cărți noi, care nu au mai fost ecranizate și care vorbesc sincer și profund despre problemele adolescenților din toată lumea.
La ediția din acest an s-au înscris echipe din mai multe colegii și licee din județ: Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, Colegiul Național „Unirea” Focșani, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Liceul cu Program Sportiv Focșani, Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focșani, Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, dar și două licee din țară – Beiuș și Petroșani.
Pe lângă premiile în bani, echipele câștigătoare și profesorii coordonatori vor beneficia de participarea la festivaluri prestigioase în domeniul filmului și teatrului. Locul al III-lea trimite echipa câștigătoare la NexT Film Festival (București, 22-25 iunie 2018), locul al II-lea asigură participarea la Festivalul Ideo Ideis (Alexandria, 6-10 august 2018), iar marele premiu va oferi elevilor și profesorului coordonator participarea la TIFF – Transilvania International Film Festival (Cluj, 31 mai-3 iunie 2018).
Jurizarea concursului va fi realizată de regizorii Alexandru Condurache și Daniel Sandu, de Tamara Bivol – elevă și redactor la revista Alecart Iași și de reprezentanți de la ISJ Vrancea și Primăria Focșani, instituții care au oferit sprijin logistic și financiar pentru desfășurarea concursului.
Duminică, 13 mai, ora 11.00, la Sala Balada din Focșani, concursul a fost prefațat de proiecția filmului documentar „O capră pentru un vot”, film oferit de One World Romania la școală.
Proiectul este finanțat de Consiliul Local Focșani și Primăria Focșani. Premiile la secțiunea „Trailerul de buzunar” sunt oferite de Clubul Rotary Varana Focșani.

Coordonator proiect, profesor doctor Carmen Ion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?