Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Spectacol al elevilor de la Liceul de Artă cu ocazia Cercului pedagogic al profesorilor din aria curriculară „arte”


    Vineri, 20 aprilie 2018, cu ocazia Cercului pedagogic al profesorilor din aria curriculară arte, la Ateneul Popular ,,Mr.Gh Pastia” a avut loc un spectacol inedit: un grup de elevi ai Liceului de Artă ,,Gh.Tattarescu” Focșani, îndrumați de profesorii lor, au pus în scenă un fragment din celebra opera ,,Nunta lui Figaro’’ de W.A.Mozart. 
    Elevii secției de arte plastice coordonați de doamnele profesoare Claudia Lăscan și Luciana Roncea au realizat decorul, iar cei de la secția muzică, clasa doamnei profesoare Iuliana Dima, au asigurat partea muzicală. A preluat partea orchestrei, realizând cu măiestrie un acompaniament de pian care a susținut foarte bine tinerii soliști, domnul profesor Eduard Dumitriu. Elevii care au interpretat  partiturile vocale sunt: Gabriel Cîrjan- Figaro, Denisa Murgu- Susanna, Maria Holban- Marcelinna. Modul în care aceștia au cântat, ca și jocul de scenă, au fost foarte apreciate de publicul spectator, format în majoritate de profesori de muzică și arte plastice.
    Spectacolul constituie începutul unui proiect mai amplu al tinerei profesoare Iuliana Dima, absolventă a Universității Naționale de Muzică București – secția canto clasic, care împreună cu elevii săi își propune să susțină recitaluri, în scopul promovării muzicii de operă, în liceele și școlile vrâncene și nu numai.
    Profesorii de muzică și arte plastice precum și prof. Doina Collavini, inspector școlar pentru arte, mulțumesc Atenului Popular pentru că a permis accesul în frumoasa sala de spectacole, Teatrului Municipal pentru costumele de scenă și nu în ultimul rând, profesorilor și elevilor care au depus o muncă îndelungată pentru realizarea acestui moment artistic deosebit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?