Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Grădinița nr. 15, monitorizată de Inspectoratul Școlar și Primăria Focșani


O echipă de control mixtă a fost prezentă, vineri, la Grădinița cu Program Prelungit nr.15 din Focșani, pentru a verifica acuzațiile care sunt aduse adminstratoarei Lenuța Vasile de către o parte dintre educatoarele din unitate. Printre persoanele care au fost vineri la sediul grădiniței s-au numărat, printre alții, șefii inspectoratului Școlar Județean Vrancea (IȘJ), profesoara Lauriana Ilincuței și profesorul Aurel Șelaru, directorul Liceului G.G. Longinescu, profesorul Cătălin Danciu, viceprimarul municipiului Focșani, Ionuț Mersoiu, dar și șeful Corpului de Control al primarului municipiului Focșani, Marian Lungu.
Potrivit informațiilor furnizate de șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea, Lauriana Ailincuței, au avut loc discuții cu toate persoanele la care se face referire în plângerile adresate mai multor instituții, precum IȘJ, Primăria Municipiului Focșani, Instituția Prefectului sau Consiliul Județean Vrancea. „La întâlnirea pe care am avut-o ieri (vineri-n.r.) la sediul grădiniței nr. 15, au fost purtate discuții cu toți salariații unității și s-au propus măsuri pe termen lung. Sunt în proces de monitorizare. Copiii sunt prioritari și au nevoie de liniște. Va fi o monitorizare îndeaproape, atât din partea IȘJ, cât și din partea Primăriei Municipiului Focșani”, ne-a spus profesoara Lauriana Ailincuței.
Și viceprimarul Ionuț Mersoiu spune că va exista o monitorizare asupra Grădiniței nr. 15 din municipiu, pentru aplanarea conflictului apărut între îngajați. „Noi ne dorim să fie înțelegere în interesul copiilor. O să mergem mai des în unitate și, împreună cu domnii inspectori de la IȘJ, vom monitoriza cu atenție cum decurg lucrurile”, a spus, pentru Monitorul de Vrancea, viceprimarul Ionuț Mersoiu.
Reamintim că Grădinița cu program prelungit nr. 15 din Focșani se află în centrul unui scandal fără precedent. Concret, câteva educatoare se plâng că administratoarea instituției ar face legea în unitate, deși grădinița este subordonată Liceului G.G. Longinescu, iar director este profesorul Cătălin Danciu. Educatoarele au trimis mai multe sesizări la IȘJ Vrancea, Prefectură, Primăria Focșani și Consiliul Județean Vrancea. Astfel, educatoarele o acuză pe Lenuța Vasile că, pe lângă depășirea atribuțiilor, provoacă numeroase scandaluri în unitate. Administratoarea Lenuța Vasile spune că reclamațiile sunt niște aberații și își va găsi dreptatea în justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?